Poreč sutra obilježava Dan grada svečanom sjednicom i dodjelom nagrade „Povelja 30. april“

Zalazak12
29.04.2021. 14:16; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Poreč sutra obilježava Dan grada svečanom sjednicom i dodjelom nagrade „Povelja 30. april“

Poreč u petak, 30. travnja 2021. obilježava Dan grada i 76. obljetnicu Dana oslobođenja. Sukladno epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi, Dan grada obilježit će se svečanom sjednicom Gradskoga vijeća i dodjelom nagrade „Povelja 30. april“ u zatvorenom krugu.

Na sjednici će uz predstavnike Grada, sudjelovati predstavnik Županije, istarskih gradonačelnika i UAB-a te dobitnici gradske „Povelje 30. april“ i zahvalnica.

Ranijom odlukom Gradskog vijeća prihvatio se prijedlog gradonačelnika Lorisa Peršurića te su dobitnici ovogodišnje „Povelje 30.april“ humanitarci Denis Bernobić i Adriano Ukušić, koji su bili jedni od organizatora i predvodnika konvoja humanitarne pomoći za područja nastradala u potresu.

Prije početka sjednice, predstavnici Grada položit će vijence na spomeniku pokraj gradske palače u čast svima onima koji su dali svoje živote za našu slobodu.

– Iako zbog epidemioloških mjera nismo u mogućnosti organizirati brojna događanja povodom Dana grada kao ranijih godina, Poreč će svoj dan obilježiti kako i treba – uz zahvalu svima onima koji ga čine lijepim mjestom za život. Cari Parenzani, dragi Porečani – sretan vam Dan grada Poreča-Parenzo!., čestitao je gradonačelnik Peršurić.

 

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email