NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Poreč se zadužuje za 94,9 milijuna Kuna na 15 godina

27.03.2017. 09:59; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Poreč se zadužuje za 94,9 milijuna Kuna na 15 godina
sper3380216

Zbog manjka vijećnika, jer prisutnih je bilo svega 11 od 17, zamora ili zbog vikenda, nastavak maratonske sjednice Gradskog vijeća Poreča prošao je proteklog petka u ekspresnom roku. Za manje od sat vremena odrađeno je 16. točaka dnevnoga reda.
Niti na drugom dijelu sjednice Gradskoga vijeća nisu se pojavili Fabrizio Picco i Dražen Prgić, a izostala je i većina oporbenjaka poput Rodoljuba Kosića, Vladimira Sladonje, Maurizia Zennara i drugih vijećnika.

Prestanak rada Fonda Zdravi grad

Uz poneku raspravu i sugestiju prisutni su tako jednoglasno prihvatili odluku o prestanku rada Fonda Zdravi Grad i odluku o rasporedu sredstava političkim strankama i članovima Gradskog vijeća Grada izabranih s liste grupe birača iz proračuna za 2017. godinu.
Istim brojem podizanja ruku prihvaćena je odluka o izmjenama odluke i osnivanju Trgovačkog društva Parentium, kao i ona o novom zaduživanju Grada Poreča kako bi se mogli realizirati već započeti projekti i gradnje. Riječ je o iznosu od 94,9 milijuna kuna koji će se bankama vraćati u razdoblju od 15 godina.

U paketu su jednoglasno prihvaćene i odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja u projekte Dječjih vrtića Varvari i Dračevac, a u kojima bi dnevno boravilo 96 djece i bilo zaposleno 24 osobe.
Ekspresnom odlukom prihvaćena je i ona o odabiru najpovoljnije ponude za obavljanje komunalnih poslova održavanja javnih površina, igrališta i urbane opreme na području Poreča za period od 2017 do 2018. godine, kao i Prijedlog odluke o donošenju izmjena i dopuna UPU-a naselja Varvari – St. Lindi i dijela stambenog naselja Čimižin.

Odluka o prodaji nekretnina

Prijedlog odluke o provedbi postupaka stavljanja van snage dijela DPU~a gradskog kupališta i prijedlog odluke o izradi UPU-a dijela gradske rive, izglasan je u paketu s 10 glasova za i jednim protiv, a kod odluka o odabiru najpovoljnijih natjecatelja za kupnju i zamjenu gradskih nekretnina prisutni su prihvatili jednoglasno.

Bez ikakve rasprave- prihvaćen je i odluka o sklapanju trećeg aneksa ugovora o prodaji i prijenosu poslovnih udjela Mali maj d.o.o. koji datira još od 10. prosinca 2003. godine, kao i odluka o izradi i izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja OMV-poslovne zone.

Na kraju, obzirom da je ovo bila posljednja sjednica prije izbora, predsjedavajući Adriano Jakus zahvalio se svima na dosadašnjem radu. Nagovijestio je mogućnost održavanja još jedne sjednice ako se ukaže potreba.

Ivan GRGAT, Glas Istre

Stanje sigurnosti zadovoljavajuće

I Pomoćnik načelnika porečke policijske postaje Ivica Erjavec prezentirano je izvješće o stanju sigurnosti na području Grada Poreča. Bilježe pad kriminalnih i drugih radnji, a najveći napori rada policijskih službenika bili su usmjereni na sigumost tijekom turističke sezone, pri čemu kaže da je Poreč sigurna destinacija za odmor. Maurizia Zennara zanimalo je koliko se policijski službenici znadu služiti stranim jezicima, jer prema njegovim saznanjima ono koji dođu na ispomoć tijekom ljetnih mjeseci imaju dosta problema u komunikaciji sa strancima. Pa je predložio da se za te djelatnike pri Pučkom otvorenom učilištu Poreč organizira tečaj stranih jezika.
Prema saznanjima Daniela Šaškina postoji i kroničan manjak policajaca pa je predložio da se Ministarstvu unutarnjih poslova u Zagrebu predloži u Gradu Poreču zapošljavanje još djelatnika.

Print Friendly, PDF & Email