NEWS
HALF – s

Poreč po broju turističkih posjeta u 2019. treći u Hrvatskoj

Poreč 1/2020
Poreč panorama 1-2020
22.01.2020. 13:56; ; Početna / Gospodarstvo / Poreč po broju turističkih posjeta u 2019. treći u Hrvatskoj

Hrvatska turistička zajednica objavila je rezultate prošlogodišnjih poslovanja turističkih odredišta u Hrvatskoj prema kojima je Poreč s 3,5 milijuna ostvarenih noćenja i dolaskom 590.000 gostiju «proglašen» trećim turističkim odredištem po posjećenosti, u Hrvatskoj.

Zadovoljan sam i veseli me jako ta činjenica o turističkom poslovanju Poreča tijekom protekle godine u kojoj je ostvareno 2 posto više noćenja i 4 posto više dolazaka gostiju što je rezultiralo i ostvarenjem rekordnih 3,5 milijuna noćenja, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik.

Tijekom prošle godine u Poreču se bilježi pad dolaska gostiju iz Njemačke za 2 posto, no gosti iz Rusije povećali su svoj dolazak na turistički prostor Poreča za 12 posto u odnosu na dolaske u 2018. godini.

U Poreču je prošle godine donesena odluka da se neće povećavati iznos paušala za iznajmljivače budući je želja Grada i Turističke zajednice da privatni iznajmljivači svoja sredstva ulože u podizanje kvalitete smještaja. S obzirom da i hotelske kompanije u Poreču, Valamar Riviera i Plava laguna, ulažu velike iznose o obnovu hotelskih kapaciteta, pitanje podizanja kvalitete turističkog odredišta Poreč u ovoj godini nije upitno.

Podizanju kvalitete turističke ponude šireg prostora Poreča u ovoj godini moglo bi doprinjeti i  osnivanje klastera, tj. udruživanja turističkih zajednica Općina na prostoru Poreštine. Turistička zajednica Poreča koordinator je osnivanja  klastera koji će tijekom 2020. godine na raspolaganju za promociju i promotivne aktivnosti imati 4,5 milijuna kuna.

(iV)

Statistika_01.01-31.12.2019

Print Friendly, PDF & Email