NEWS
VALFRESCO S-170422

Poreč i Prag 6 obilježavaju 10 godina prijateljstva

Hlinsky, Peršurić, Vaculik sa slikom
10.05.2022. 10:59; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Poreč i Prag 6 obilježavaju 10 godina prijateljstva

Brojne turističke prezentacije, sportske i kulturne razmjene obilježile su prvih deset godina prijateljstva između gradova Poreč i Prag 6. Tim povodom gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se u Maloj vijećnici s delegacijom Praga 6 koja je posjetila ovogodišnje izdanje Vinistre. Dogradonačelnik Jaromír Vaculík i suradnik Zdeněk Hlinský zahvalili su Poreču na prijateljstvu koje ova dva grada njeguju već 10 godina te poklonili prigodnu Svobodinu sliku.

Podsjetimo, Prag 6 od 2012. godine s Gradom Porečom ima potpisan Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljstva i to na razinama kulture, sporta, obrazovanja ali i gospodarstva. U tom je razdoblju održano više službenih posjeta i prezentacija, na kojima su se dijelila znanja i iskustva po pitanju povlačenje EU sredstava, prostornog planiranja, digitalizacije rada gradske uprave, ulaganja u obrazovanje, sport, organizaciju manifestacija.
Poreč se u glavnom gradu Češke predstavio kao turistička destinacija u više navrata i to kroz suradnju s Gradom Pragom 6, te Veleposlanstvom Republike Hrvatske i uredom Hrvatske turističke zajednice u Češkoj. Iako je Jadran oduvijek Pražanima tradicionalna destinacija, mijenjaju se njihovi afiniteti po pitanju smještaja, gastronomije i sadržaja, zbog čega kao svoju destinaciju biraju Istru. Tako su u proteklih 10 godina Česi ušli u top 5 gostiju koji posjećuju Poreč.

Tijekom prijema gradonačelnik je gostima zahvalio na suradnji i podršci, naglasivši kako Poreč mora valorizirati svoja prijateljstva s europskim gradovima i na taj način, kako bi destinaciju dodatno promovirao, a istovremeno nastavio raditi i na razmjenama i projektima.
Upravo zato će se Turistička zajednica Grada Poreča i drugi predstavnici iz grada ovoga mjeseca predstaviti vodećim češkim medijima i djelatnicima u turizmu, kako bi dodatno promovirali Poreč, nakon što je to već učinjeno i na Festivalu ambasada i drugim događanjima u Češkoj.

 

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email