NEWS
VALFRESCO-S-1123
DIP2023-TOP

Poreč grad s najvećim stipendijama za učenike i studente u Hrvatskoj

xl_53869_gradonacelnik_i_novi_stipendisti
08.05.2019. 08:30; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Poreč grad s najvećim stipendijama za učenike i studente u Hrvatskoj

Poreč dodjeljuje najveće stipendije svojim učenicima i studentima, otkrilo je istraživanje koje je proveo specijalizirani portal gradonacelnik.hr na 116 hrvatskih gradova. I dok po istraživanju, studentske stipendije dodjeljuje 110 gradova uključenih u istraživanje, učeničke dodjeljuje samo 73, a Poreč se u obje kategorije pozicionirao kao grad koji dodjeljuje najveće stipendije za učenike i studente.

Naime, Grad Poreč-Parenzo svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna. Visina stipendija varira od 600,00 do 1.200,00 kuna za učenike, odnosno, od 800,00 do 1.600,00 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

– Ulaganje u naše najmlađe sugrađane obilježilo je protekle dvije godine u Poreču. U dvije godine samostalno samo izgradili dvije osnovne škole i vrtić, a upravo dovršavamo nabavu za gradnju još jednog vrtića u Dračevcu, za koji smo od Ministarstva poljoprivrede dobili 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić povodom rezultata istraživanja.

– Osim ulaganja u infrastrukturu, naša je politika da sugrađane kroz razne mjere pratimo od rođenja sve do duboke starosti. Stipendije su svakako jedan od načina da podržimo mlade ljude u njihovom obrazovanju, a posebno nas veseli da veliki dio stipendista svoj poslovni i životni put nakon školovanja nastavlja upravo u svom rodnom gradu – Poreču., zaključio je Peršurić.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email