NEWS
Best of Poreč

Poreč 24 sata: Pljusak zaključio koncert

foto: Jelena Prekalj
25.08.2013. 12:35; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Poreč 24 sata: Pljusak zaključio koncert

Turistička je fešta Poreč 24 sata sinoć uspješno prkosila najavljenom nevremenu. Okupljeno je mnoštvo stiglo uživati u spektakularnom vatrometu koji je počeo nekoliko minuta prije ponoći, da bi najavljeni veliki pljusak nakon gotovo sat i pol svirke zaključio koncert Željka Joksimovića. Mnogobrojni su obožavatelji svih generacija s popularnim srpskim pjevačem na porečkoj rivi pjevali i plesali. Uz posljednju pjesmu, Joksimovićev najveći hit – “Lane moje”, predstavljenu na Eurosongu 2004., veselili su se i tražili još pod snažnom kišom zbog koje su tehničari ubrzano radili na zaštiti tehničke opreme.

No, priroda, koja je munjama najavila svoje intencije već uoči vatrometa, nadmećući se s njime u atraktivnosti, nije dozvolila bis. I najupornija se publika tako pridružila onima koji su već ranije potražili zaklon od kiše stišćući se pod okolnim šatorima ugostiteljskih štandova, suncobranima i krovovima zgrada.

Nešto ranije je dobro raspoloženje pokrenuo Teddy Lion selection band, svojim interpretacijama pop, rock i latino hitova. Mnogi su se zasladili i komadom gigantske kremšnite od 24,9 četvornih metara, koju je pripremila poznata slastičarnica La Riva, uz podršku Grada i Turističke zajednice. Činjenicu da se radi o najvećoj kremšniti u Hrvatskoj mjerenjem je potvrdio predsjednik Udruge slastičara Hrvatske Kristijan Kodrić, a prve je komade odrezao i sugrađanima podijelio kum ove akcije, gradonačelnik Edi Štifanić. Izuzetno ukusnu slasticu bilo je moguće degustirati za pet kuna, a sav je prihod namijenjen porečkom Društvu invalida.

Riva je za fešte vrvjela domaćim i stranim posjetiteljima kojih je ipak bilo manje nego prijašnjih godina, vjerojatno i zbog činjenice da su se istovremeno odvijale fešte u Novigradu, Funtani, Rovinju i Puli.

(Kristina FLEGAR; snimila Jelena PREKALJ, Glas Istre)

>> ČLANAK sa IPRESS.hr

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani