NEWS

Porečani pljeskom nagradili DND-ovce

08.06.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Porečani pljeskom nagradili DND-ovce
363GO201475.jpg

Nakon uvodnog govora tajnika Branka Čizmića i Snježane Lehman, predsjednice DND-a, plesne grupe su otvorile program fantastičnim točkama koje su tijekom godine naučili na plesnim radionicama. Svojim nastupima predstavili su se dječaci i djevojčice, njih ukupno 45, od pet do deset godina pod vodstvom odgajateljice Manuele Janko, te velika i mala dramska skupina koja je i na ovogodišnjem Novigradskom proljeću pokazala svoje znanje, a vodi ih Ema Dojčinović, profesorica hrvatskog jezika u mirovini. Uz njih su nastupile plesne skupine »Honey« s voditeljicom, još srednjoškolkom, Josipom Tadijanović, »Divinas« pod vodstvom Ivane Domazet i »Chocolate stars« koju vodi Aleksandra Cvijić.

Žongleri su pod vodstvom Eme Prodan i Gordana Gregurovića izveli razne točke spretnosti u žongliranju s lopticama, a zajedno s najmlađim članovima izveli su »Body talk«, točku ritmičkog pljeskanja. Istom prigodom u maloj dvorani Učilišta mogli su se razgledati radovi članova likovne radionice koju vodi odgajateljica Vesna Paris.

– Godinama broj zainteresiranih raste, u prosjeku imamo 135 djece, pa nam je sadašnji prostor od 40 kvadrata premali. Što se intenziteta rada tiče, plesne točke koje su izvele skupine »Honey«, »Divinas« i »Chocolate stars« prezentirane su nakon samo dva i pol mjeseca uvježbavanja. Sada nas čeka nas završna predstava, a tijekom ljeta rad u ljetnom kampu, rekao je Čizmić.

M.Sardelin, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email