Ljekarna

Poreč sa Rovinjom dijeli ovogodišnji Plavi cvijet !

26.06.2008. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Poreč sa Rovinjom dijeli ovogodišnji Plavi cvijet !
900PC_Porec_fotoTurkovic_10.jpg

Povjerenstvo Turističke zajednice Istarske županije odabralo je pobjednike akcije Plavi cvijet i Zeleni cvijet, u kojoj se ocjenjuje uređenost turističkih gradova, općinskih središta i mjesta kao cjeline te pojedinačnih elemenata turističke ponude.

Plavi cvijet za 2008. godinu u kategoriji gradova osvojili su Poreč i Rovinj koji dijele prvo mjesto, dok je na trećem mjestu Novigrad. U kategoriji općina Plavi cvijet dobiva Vrsar, a u kategoriji mjesta Rabac. Prema pojedinačnim elementima, park, plaža, okućnica i slično, pobjednici su Park pod Arenom, Pula, obiteljska kuća Trutanić, Dalmatinska 2, Poreč, plaže u Rapcu – Maslinica, St. Andrea, Lanterna i Girandella, benzinska postaja Arcus Delta, Banjole, jama Baredine s popratnim sadržajima, Turističko-informativni centar Pula i poštanski ured Banjole.

Pobjednici Zelenog cvijeta 2008 u Istarskoj županiji su Labin u kategoriji gradova i Motovun u kategoriji općina, dok su pojedinačno proglašeni dobitnici benzinska postaja INA Bačva jug, Festival plesa i neverbalnog kazališta, Svetvinčenat i Turističko-informativni centar Svetvinčenat.

Povjerenstvo je utvrdilo da je ove godine izostalo energičnije uključivanje pojedinih lokalnih turističkih zajednica u akcije Plavi i Zeleni cvijet što je vidljivo iz malog broja pristiglih kandidatura. Naročito se to odnosi na kandidaturu pojedinačnih elemenata kao što su okućnice, balkoni, ulice i sl.

Gradove, općinska središta i mjesta plasirane na prvo, drugo i treće mjesto u županiji te kandidate iz kategorije "pojedinačni elementi" Turistička zajednica Istarske županije proslijedit će Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice za izbor na nacionalnoj razini. Cvjetovi se dodjeljuju u suradnji s turističkim zajednicama primorske i kontinentalne Hrvatske u sklopu projekta Volim Hrvatsku, a u svrhu podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređivanja turističkog prostora i zaštite okoliša. (Barkun)

SLUŽBENO PRIOPĆENJE ČITAJTE OVDJE 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email