NEWS
Ljeto u Funtani

Poreč: KONFERENCIJA ZA NOVINARE GRADSKE LISTE IDS-a

13.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Poreč: KONFERENCIJA ZA NOVINARE GRADSKE LISTE IDS-a
973GO084381.jpg

IDS-ov kandidat za gradonačelnika Edi Štifanić na posljednjoj je predizbornoj konferenciji za novinare predstavio dvoje najmlađih kandidata na listi, stranačke uzdanice za koje je rekao da će sigurno ući u vijeće, jer će im neki stariji kandidati prepustiti mandat.

Sandra Čakić Kuhar je sociologinja, autorica programa hospicija za budući Dom za starije i nemoćne. »IDS je socijalno osjetljiva stranka, što se vidi iz socijalnih programa koji su u gradu uspostavljeni. Slijedi nam uvođenje novih programa, ali i povezivanje i unapređivanje suradnje između organa lokalne samouprave s jedne strane i institucija koje provode programe i nevladinih udruga, s druge, da bismo što bolje iskoristili materijalne i ljudske resurse«, rekla je Čakić Kuhar. Najavila je i radionice psihosocijalne pomoći koje priprema Gradsko društvo Crvenog križa, a sufinancirat će ih gradski proračun. Duško Kižberi je student završne godine političkih znanosti u Zagrebu, a naglašava da lokalni IDS prvi put izlazi na izbore i s programom koji je sačinio Klub mladih Poreštine. »Detektirali smo potrebe mladih i razmislili o rješenjima. Čitav je program na internet stranicama stranke i portalu porestina.info. Načelno ćemo se zalagati za povećanje broja učeničkih i studentskih stipendija, razvijanje modela zapošljavanja mladih, naročito gradskih stipendista i nastavak programa poticane stanogradnje. Mislimo da treba odrediti zone za noćni život i stvoriti klub mladih u gradu«, rekao je Kižberi.

»Želim samo par riječi reći o kampanji, koja je uglavnom bila korektna, ali su u završnici neke stranke i takozvane nezavisne liste zauzele preoštar stav prema nama. Blatili su nas jer nemaju svoje programe, a ja im od srca zahvaljujem, jer su time homogenizirali naše biračko tijelo i pomogli nam. Mi smo, s druge strane, radili kampanju od vrata do vrata, u kojoj su neumorno sudjelovali mladi aktivisti. Zadovoljan sam prijemom kod ljudi, a naše interne ankete pokazuju da imamo debelu prednost. Uvjeren sam da ćemo imati većinu u vijeću«, rekao je Štifanić.

Preneseno iz Glasa Istre – S. M.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email