NEWS

Poreč je grad za Vas ! (Kartulina iz Vranići no. 69)

21.04.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Poreč je grad za Vas ! (Kartulina iz Vranići no. 69)
847331.jpg

Nekad su djecu vodili na sajam i pitali: što da ti tata kupi, a proteklog vikenda u Poreč da vide kakav bi automobil mogli kupiti svom maturantu, koji ima višak adrenalina i manjak: "prijatelja". Automotor show Poreč 2008. podigao je mnogima adrenalin, a prijatelji se ne nalaze na gradskom parkiralištu.
Gostovali su i prijatelji, pjevački zbor iz Zaboka, a porečki sugrađani bošnjačke nacionalnosti ( ma što to značilo, Bosna je Bosna: zauvijek ) prezentirali su svoje kulturno i kulinarsko umijeće: mašala. Ljudi su si zaželjeli: mir i dobro, selam : i to je Poreč, koji volimo.
Poreč je ovog vikenda pogodio metu, ljudski, poduzetnički, turistički i medijski.
Građani Poreča napokon su osjetili kako je dobro živjeti u gradu koji zna koristiti ono što ima, koji zna koristiti ideje, znanje i trud svojih građana i kada život ima ritam gradova, a nije samo spavaonica za umorne konobare i kuhare. 
Mislim da su i zadnji "tvrdi", a što drugo za njih reći: neradnici – shvatili što bi Poreču donijelo produženje turističke sezone za 1 mjesec. Tko ne sije, ne može ni žeti.
No, ovaj vikend je znakovito pokazao i buduće probleme, koje prešućujemo, guramo pod tepih i koji nas naravno zbog toga ne napuštaju, već nas čekaju već sutra.

PROČITAJTE CIJELU KARTULINU U "REGIONALU"

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email