NEWS

Poreč i Fuškulin dočekali svjetskog prvaka

28.09.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Poreč i Fuškulin dočekali svjetskog prvaka
691Kingboksing.jpg

Očekivao sam doček, ali se ovakvoj svečanosti i brojnim čestitarima zaista nisam nadao. Gotovo da mi podjednako uzbuđenje predstavlja izljubiti se i izgrliti ovdje sa svima kao i trenutak kada mi je sudac podigao ruku u znak pobjede u finalu Svjetskog prvenstva, kaže Jurković

Brojni mještani Fuškulina i Poreča, rodbina, prijatelji, znanci, klupske kolege iz TKBK »King«i ostali znatiželjnici okupili su se jučer u Fuškulinu ispred kuće Igora Jurkovića na svečanom dočeku novog svjetskog prvaka u thai-kickboxingu, u kategoriji do 91 kilograma. Ambijent je bio zaista svečarski, prigodno okićen brojnim transparentima podrške Jurkoviću iz Poreča, Fuškulina i ostalih mjesta Poreštine. Atmosfera je, uz glazbu uspješnica Queena i Tine Turner »We are the champions« i »Simply the best«, doživjela vrhunac Igorovim dolaskom u pratnji izbornika reprezentacije Hrvatske i klupskog trenera Leonarda Komšića, a prva prtljaga koju je Jurković izvadio iz automobila bili su, naravno, veliki pehar i zlatna medalja osvojeni na Svjetskom kickboxing prvenstvu u marokanskom Agadiru.

Među prvim čestitarima bili su i porečki gradonačelnik Edi Štifanić, šef gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti Giuseppe Ghersinich, tajnik porečke Zajednice sportskih udruga Boris Hrast, predsjednik »Kinga« Jozo Nuić i mnogi drugi.

– Očekivao sam doček, ali se ovakvoj svečanosti i brojnim čestitarima zaista nisam nadao. Gotovo da mi podjednako uzbuđenje predstavlja izljubiti se i izgrliti ovdje sa svima kao što mi je predstavljao trenutak kada mi je sudac podigao ruku u znak pobjede u finalu Svjetskog prvenstva – prenio nam je prve dojmove Jurković kojeg smo nakratko uspjeli otrgnuti iz zagrljaja čestitara.

K. K., Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email