NEWS

Poreč će (ne)spremno dočekati svoje goste nakon otvorenja nove dionice istarskog Y-a ?

31.03.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Poreč će (ne)spremno dočekati svoje goste nakon otvorenja nove dionice istarskog Y-a ?
338PICT1951m.jpg

Kada se dolazi iz smjera Slovenije i vozi preko viadutka na Mirni, prvi izlaz sa Y-a je označen kao Poreč, Višnjan. Dakle, za očekivati je da će velika većina automobila naših gostiju izaći upravo u Višnjanu.

A nakon toga ih čeka, prema sadašnjem stanju, avanturistička vožnja po rupama i brdima dionice od Višnjana do Poreča, najvećeg turističkog središta Hrvatske.

Općina Višnjan je prije 15-ak dana potpisala ugovor sa Županijskom upravom za ceste o rekonstrukciji dionice Višnjan-Brčići, a radovi bi mogli početi u roku od 10-ak dana ! Što istovremeno znači da radovi neće biti dovršeni do ljeta.

Grad Poreč još nije potpisao ugovor sa ŽUC-om, ali u ovoj kombinaciji to uopće ne igra bitnu ulogu, jer će dionica ionako biti zatvorena !

Kako je moguće da odgovorni ne mogu radove na cestama poreštine tempirati za vrijeme poslije turističke sezone ?

A da mi goste za Poreč jednostavno ne upućujemo na skretanje za Y, bar ne dok se ne dovrši dionica od Višnjana do Poreča ?

Sigurno bi na taj način izbjegli brdo problema i nezadovoljstva gostiju. Naime, za goste koji će nam dolaziti po Y-u, jedini izlaz za Poreč će biti onaj preko Baderne/Bonaci, a jedna prometnica ne može preuzeti promet dodatne dvije, one postojeće iz smjera Novigrada i one iz smjera Višnjana.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email