NEWS

Policijski službenici Policijske postaje Poreč-Parenzo isključili su iz prometa dva vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju

06.02.2024. 12:40; ; Početna / Crna kronika / Policijski službenici Policijske postaje Poreč-Parenzo isključili su iz prometa dva vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju
417508926_921467253315233_3912056550787097842_n

Porečka je policija 5. veljače oko 17.15 sati u Vukovarskoj ulici u Poreču zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je upravljala 36-godišnjakinja. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozačica upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.79 promila te je smještena u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnih sredstva.

Potom je 6. veljače oko ponoći  na državnoj cesti D75 nedaleko Poreča zaustavljen 41-godišnjak koji je upravljao automobilom probnih tablica čiji je rok istekao i pod utjecajem alkohola od 1.32 promila. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnih sredstva.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv oboje se pokreće prekršajni postupak.

Budući da već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol,
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite,
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza,
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas,
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).

 

Print Friendly, PDF & Email