NEWS
Laguna Ironman 800

POLICIJSKA AKCIJA PROTIV ILEGALNE PRODAJE

29.07.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / POLICIJSKA AKCIJA PROTIV ILEGALNE PRODAJE
541Racija.bmp

U ovaj sam posao uložio golem novac, a od sutra ću izgleda biti nezaposlen. Ne preostaje mi drugo nego da počnem krasti ili prodavati drogu, kad mi već država ne dopušta da pošteno radim, revoltiran je jedan od vlasnika štandova

POREČ –

Jučer je oko podneva na rivi ispod robne kuće vladala čak i za Poreč neuobičajena gužva – mnoštvo policajaca i inspektora plijenilo je robu na gotovo svim štandovima duž obale. Radilo se o torbicama, naočalama i odjeći s oznakama robnih marki Nike, Adidas, Gucci, Dolce & Gabana, Dior i slično. Ogorčeni vlasnici štandova spremno su progovorili o čemu je riječ, iako je nekolicina upozoravala svoje kolege da je bolje šutjeti i ne zaoštravati situaciju.

– Za rad na ovom štandu imam dozvolu grada, plaćam 30 tisuća kuna godišnje. Ne shvaćam zašto se ovo događa. Moja obitelj i obitelj mog ortaka sada ostaju bez prihoda, možemo samo prijeći na državnu skrb, govori jedna gospođa. Drugi, pak, prosvjeduju zbog nejednakog tretmana, jer neki su vlasnici odmah po dolasku policije zaključali štandove i uspjeli »zbrisati«. Hoće li i »bjegunci« odgovarati i snositi posljedice poput svih nas, pitali su se neki od prodavača. Valja naglasiti da su zaplijenjeni samo markirani artikli – ostale se nije diralo. Druga gospođa govori da nema što zamjeriti policiji i inspekciji, jer oni samo rade svoj posao. Oduzetu robu uredno su popisivali i izdavali potvrde. Izjave za medije nisu htjeli davati, jer su za to zaduženi glasnogovornici, objasnio je jedan policajac. Ono što gospođu čudi jest činjenica da su spornu robu legalno kupili od više dobavljača iz Konjščinske ulice u zagrebačkoj Dubravi, a sada je ne smiju prodavati. Zašto nitko ne diže buku zbog tisuća tona iste robe u Dubravi, za koju trgovci na veliko izdaju račune i otpremnice?

– Ta je roba sukladno svim pravilima uvezena iz Kine i Turske, na nju je plaćen porez i carina. Zašto je mi ne bismo smjeli prodavati? U ovaj sam posao uložio golem novac, a od sutra ću izgleda biti nezaposlen. Ne preostaje mi drugo nego da počnem krasti ili prodavati drogu, kad mi već država ne dopušta da pošteno radim, revoltiran je jedan od vlasnika štandova.

Službeno priopćenje policije očekujemo danas.

Preuzeto iz Glasa Istre – M. D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email