NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Policija ga zaustavila, a on prevozio ukradene pločice iz jednog hotela

10.11.2020. 13:59; ; Početna / Crna kronika / Policija ga zaustavila, a on prevozio ukradene pločice iz jednog hotela
policija_grb

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađe.

Naime, policijski službenici su u nedjelju, 8. studenoga oko 16 sati, na državnoj cesti kod Stancije Kaligari primijetili automobil Renault Kangoo, pulske registarske oznake, koji se kretao prema Žbandaju, a u tovarnom prostoru imao je težak teret s vidnim opterećenjem na zadnjoj osovini. Nakon što je vozač skrenuo na cestu gdje je to zabranjeno prometnim znakom, policijski službenici su ga zaustavili. Vozač kod sebe nije imao niti jedan dokument s fotografijom, a nakon što je utvrđeno da se radi o 22-godišnjaku, utvrđeno je i kako mladić nema položen vozački ispit. Kod sebe je imao 30 tableta Normabela, za koje nije posjedovao liječničku dokumentaciju, a u tovarnom prostoru prevozio je veću količinu keramičkih pločica. Iako je mladić tvrdio da ih je pronašao, policijski službenici su ubrzo utvrdili da se radi o pločicama koje je otuđio iz ograđenog dijela parkirališta jednog hotela na području Poreča, čime je pravnu osobu oštetio za više tisuća kuna.

Pronađene pločice vraćene su vlasniku, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 9. studenoga u poslijepodnevnim satima, priveden uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 22-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je odredio novčanu kaznu od 21.700 kuna i zbog ranijih istovrsnih prekršaja, dok mu je radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izdan prekršajni nalog. Policija je prekršajni postupak pokrenula i protiv 18-godišnjaka koji je 22-godišnjaku dao na upravljanje vozilo, iako je znao da nema položen vozački ispit.

(iPress)

Print Friendly, PDF & Email