NEWS

Policija će u Kašteliru ovog petka savjetovati građane o samozaštiti

stariji-ruke
31.01.2024. 11:31; ; Početna / Obavijesti / Policija će u Kašteliru ovog petka savjetovati građane o samozaštiti

Među prioritetima nam je uvijek sigurnost svih mještana Općine Kaštelir-Labinci, baš kao i posjetitelja i gostiju koji dolaze u naš kraj. U tom kontekstu među najosjetljivijima su stariji građani, pa kako bismo svi zajedno što bolje zaštitili njih i njihovu imovinu, ali i općenito naše obitelji, Općina Kaštelir-Labinci u suradnji s Policijskom upravom istarskom 02. veljače od 10 do 12 sati na Placu u Kašteliru organizira preventivni projekt u sklopu kojeg će svima na raspolaganju biti informativno-edukativni punkt na kojem će se moći dobiti važni savjeti o samozaštiti.

Drugim riječima, za građane će na punktu biti organizirano savjetovanje o samozaštitnom ponašanju u sklopu preventivnog projekta policije “Policija poručuje: Zaštitimo naše noniće!”, pri čemu je poseban naglasak stavljen na zaštitu starijih osoba. Građane će educirati policijski službenici za prevenciju Poslova prevencije Ureda načelnika PU istarske.

Građani će ujedno u sklopu preventivnih aktivnosti “Zaštitimo svoj dom” od policijskih službenika dobiti korisna i vrlo važna uputstva o načinima uz pomoć kojih mogu povećati sigurnost unutar njihovog doma te smanjiti mogućnost provala u njihove kuće i stanove. Također, svima koji posjete informativno-edukativni punkt bit će prezentiran i preventivni projekt MUP-a “Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta” te preventivna kampanja koja se poduzima u okviru projekta pod nazivom “Web heroj”. Cilj joj je osvijestiti građane o opasnostima internetskih prevara te ih uputiti i savjetovati kako se od njih zaštititi. Više informacija o svemu se može pronaći na internetskoj stranici webheroj.hr.

Vjerujemo da će građani prepoznati važnost edukacije koju će im prezentirati policijski službenici te da će u velikom broju posjetiti informativno-edukativni punkt u petak 02. veljače.

 

Print Friendly, PDF & Email