Policija će sutra, u srijedu 24. siječnja provoditi prometnu akciju kontrole vozila na području Istre

brzina2
23.01.2024. 18:45; ; Početna / Obavijesti / Policija će sutra, u srijedu 24. siječnja provoditi prometnu akciju kontrole vozila na području Istre

Radi smanjenja prometnih nesreća, 24. siječnja 2024., godine u vremenu od 9 do 13 sati, na području Policijske uprave istarske provesti će se prometna akcija ”Kontrola brzine kretanja vozila”.

Naime, najviše osoba strada u prometnim nesrećama koje se dogode zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Na području Policijske uprave istarske 2023. godine zbog nepropisne i neprilagođene brzine stradale su 233 osobe, od kojih je 9 osoba poginulo, 44 su zadobile teške tjelesne ozljede, a 180 osoba je lakše ozlijeđeno.

Osim što će kontrolirati poštuju li vozači propisanu brzinu kretanja , policijski službenici će za vrijeme akcije nadzirati i vožnju pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonitu uporaba mobitela za vrijeme vožnje.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise, pogotovo da ne prekoračuju dopuštene brzine kretanja vozila.

 

Print Friendly, PDF & Email