NEWS

Poglavarstvo Istarske županije raspisalo poziv za otkup fotografija

08.02.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Poglavarstvo Istarske županije raspisalo poziv za otkup fotografija

Bez obzira na to koliko NEWS  ima pravo nositi prefix ISTRA, jer ipak je manjina stranica iz i o Istri, poziv kojeg je raspisalo Poglavarstvo županije vrlo je zanimljiv, a glasi:


POZIV ZA OTKUP FOTOGRAFIJA ZA PROJEKT "ISTRA 365"

1. OPĆI UVJETI

1.1. Poziv raspisuje Poglavarstvo Istarske županije

1.2. Svrha poziva je potaknuti sve profesionalne i amaterske fotografe da doprinesu stvaranju suvremenog vizualnog identiteta Istre.

1.3.Cilj poziva je zabilježiti istarski pejzaž i arhitekturu, atmosferske prilike, pučke svečanosti i zabave, te kulturne, znanstvene, političke, sportske i ostale posebnosti Istre u svih 365 dana u 2006. godini

1.4. Namjera je objektivom fotoaparata zabilježiti događaje od velikog značaja za Istarsku županiju, ali jednako tako i svakodnevni život i tradicionalne vrijednosti.

1.5. Svaka fotografija mora imati zabilježen datum, mjesto (lokalitet) i vrijeme snimanja, te sadržavati kratki opis događaja t.j. teme fotografije.

1.6. Svaki autor može prijaviti neograničen broj fotografija.

1.7. Fotografije se predaju u digitalnom formatu (jpeg, tiff) minimalne kvalitete 300 dpi u formatu 15×10 cm, poželjna kvaliteta za format A4 ili više, a moguće ih je predati i na diapozitivu.

2. ROKOVI

2.1. Poziv za otkup fotografija za projekt "Istra 365" otvoren je do 31. prosinca 2006. godine

2.2. Poželjno je da se fotografije dostavljaju tromjesečno zaključno do 5. dana u mjesecu po isteku tromjesečja, a za posljednje tromjesečje zaključno do 5. siječnja 2007. godine

2.3. Fotografije koje se predaju neposredno ili putem posebne dostavne službe moraju se predati pisarnici Istarske županije na adresi Pula, Sv. Teodora 2 u radne dane do 15 sati

Fotografije se šalju na adresu: Istarska županija, 52100 Pula, Flanatička 29, s naznakom "POZIV – ISTRA 365"

Fotografije se predaju u zapečaćenom omotu u neprozirnoj omotnici.

Uz fotografije potrebno je priložiti drugu zatvorenu omotnicu koja sadrži ime i prezime, adresu i telefonski broj autora fotografija.

3. OTKUP FOTOGRAFIJA

3.1. Procijenjena vrijednog projekta je cca 100.000 kn, koja financijska sredstva su osigurana u Proračunu Istarske županije za 2006. godinu

3.2. Istarska županija od svih pristiglih fotografija otkupiti će najmanje jednu (1) fotografiju za svaki dan u 2006. godini.

3.3. Naknada za jednu fotografiju iznosi 200,00 kn

3.4. Otkupom fotografija Istarska županija postaje vlasnikom autorskih prava za iste i može njima raspolagati bez posebnih dodatnih ugovora s autorom

4. ODABIR FOTOGRAFIJA

Odabir fotografija izvršit će Komisija, koju će imenovati posebnim aktom Županijsko poglavarstvo Istarske županije najkasnije do 31. prosinca 2006. godine.

Prijavljene fotografije ne vraćaju se pošiljateljima.

Sve informacije u svezi ovog poziva mogu se pronaći na web stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr

I što reći ?

U 2006. godini prošlo je već 39 dana 🙂

Otkupna cijena fotke je 200,00 kn ! Nećemo reći koliko profesionalni fotografi naplaćuju jedan dias 🙂

Oglas je objavljen u NEWS-u i na web-stranicama županije. Možda je trebalo poštivati i činjenicu koji je najčitaniji dnevni list u Istri, bez obzira postoje li međusobne simpatije ili ne, a ako je Poziv upućen "svima"

Tko vam/nam garantira da se neotkupljene fotografije neće koristiti na nekom drugom mjestu, projektu, i to bez naknade.

Bilo bi ipak umjesno i normalno da se ispod svake otkupljene fotografije prilikom objave pojavi i ime i prezime autora.

U svakom slučaju fotke će jako dobro doći da se jednog dana sjetimo kakva je Istra bila, t.j. ono što je preostalo, prije betonizacije, apartmanizacije, rasprodaje zemljišta za golf i sličnih akcija oplemenjivanja kvalitete života u Istri posebno potaknutim kvalitetnim prostornim planovima i brzom i efikasnom legislativom jednog čudnog doba kojeg ćemo se sjećati pod nazivom "tranzicija".

Print Friendly, PDF & Email