NEWS
Best of Poreč

Poglavarstvo Grada Poreča uvodi participaciju za pražnjenje septičkih jama – čestitka građanima za Dan Zemlje :)

22.04.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Poglavarstvo Grada Poreča uvodi participaciju za pražnjenje septičkih jama – čestitka građanima za Dan Zemlje :)
45P9210007410.jpg

Nakon što je prijašnje rukovodstvo, a sukladno odluci Poglavarstva, uvelo besplatno pražnjenje septičkih jama kako bi i građanima koji ne žive u samom gradu omogućilo donekle pristojno rješavanje otpadnih voda, još uvijek aktualno Poglavarstvo uskraćuje tim istim građanima besplatnu uslugu pražnjenja septičke jame. Najavljena cijena za participaciju je 16,10 kn/m3, što znači za jednu cisternu od 18m3 trebati će platiti 300,00 kn!

Tijek događaja: prvo su ljudi masnovno praznili septičke pomoću pumpi u dvorišta, u polja, u kanale za oborinske vode (što je sve sukladno statusu turističke destinacije), pa su domišljati pojedinci odvozili fekalije u cisternama CREINA ( kojima se služe za poljoprivredne potrebe ) u okolne šume i praznili ih u jame, dakle u podzemlje ! (što je opet prikladno za ekološko čistu turističku destinaciju), da bi konačno procvjetao posao privatnicima-kooperantima Usluge koji su građanima besplatno odvozili fekalije najprije na gradsku deponiju a kasnije u šahtove pročišćivača (jedino pravilno rješenje). Konačno je i Usluga kupila svoju cisternu, i za to uzela kredit. Građani su počeli shvaćati da je bolje pozvati Uslugu i zatražiti pražnjenje fekalija po regulama, nego prazniti fekalije u dvorište, kanal ili polje.

E da to više ne bi bilo tako ljudski, pobrine se Poglavarstvo na jednoj od svoijh posljednjih sjednica u ovom sastavu, točnije 19.4., i donese odluku o plaćanju pražnjenja fekalija.

Gospodo, vrlo stimulativno.

Bravo i bilo kako bilo na našu nesriču dopala nas je čestitka u povodom Dana planeta Zemlje.

No, bez obzira na to, poštovani građani umoljavamo vas da prevlada ona prava ekološka briga za što čišći okoliš.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani