NEWS

Poginuo motociklist Alen Banko (23) iz Baderne

30.04.2007. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Poginuo motociklist Alen Banko (23) iz Baderne

Alen Banko (23) iz Bademe poginuo je u jučer rano ujutro, oko 5.40 sati, u teškoj prometnoj nesreći na županiskoj cesti Rogovići – Žminj, kod mjesta Jurići. Nesreća se dogodila kada je Banko, upravljajući motociklom marke »Suzuki« prema Rogovićima, izlazeći iz lijevog oštrog i nepreglednog zavoja u blizini mjesta Jurići izgubio nadzor nad motociklom te pao na asfalt. Prilikom pada, Banko je udario glavom u asfalt te je, iako je imao zaštitnu kacigu, od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće. Istražna sutkinja Županijskoj suda u Puli Sena Midžić Putigna koja je izašla na mjesto nesreće naložila je obdukciju poginulog mladića te vještačenje motocikla.


Pretpostavlja se da je uzrok nesreće, odnosno gubitak nadzora nad motociklom bila neprilagođena brzina. Vještačenje motocikla trebalo bi pak otkloniti sumnje u neispravnost vozila, dok će se obdukcijom, među ostalim, utvrditi i je li poginuli mladić vozio pod utjecajem alkohola ili opijata.

Alen Banko deveta je žrtva u prometu u Istri u prva četiri mjeseca ove godine. Od devet poginulih, troje je, uključujući i mladog Alena, motociklista. Prošle je godine u isto vrijeme, dakle u prva četiri mjeseca, crna statistika identična. U istom razdoblju također je poginulo devet ljudi.

Nera Softić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email