NEWS
VALFRESCO sredina

Počeo dvodnevni skup o Hrvatskom nacionalnom obrazovnom standardu

17.01.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Počeo dvodnevni skup o Hrvatskom nacionalnom obrazovnom standardu

Ovakvi će se skupovi, u organizaciji mjerodavnog ministarstva i republičkog Zavoda za školstvo, održati u svim županijama.

Skup je namijenjen voditeljima županijskih stručnih vijeća koji će se upoznati s iskustvima primjene Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda. Stoga su predavači izrađivači standarda i sveučilišni profesori ali i učitelji – mentori i savjetnici, upoznati s praksom primjene HNOS-a. Cilj je da se učitelji koji dolaze iz škola u kojima se HNOS ne primjenjuje osposobe za njegovu primjenu, uvođenje i usvajanje. Učitelj se tako nastoji potaknuti na prepoznavanje i razvoj potencijala učenika te na unapređenje kvalitete odgoja i obrazovanja, a o metodama rada slušat će na radionicama i predavanjima. Danas se na skupu govori o primjeni HNOS-a kod djece s posebnim potrebama, timskom planiranju i programiranju, grupnom radu u nastavi te unapređenju ocjenjivanja. Sutra će se, pak, voditelji županijskih stručnih vijeća, uz ostalo, upoznati s primjerima dobre prakse. U radu skupa sudjeluje stotinjak učitelja, a isto toliko će ih biti i u njegovu drugom terminu u četvrtak i petak. Inače, od 49 hrvatskih osnovnih škola u kojima se ove godine primjenjuje HNOS, dvije su i u Istarskoj županiji.

Radio Pula, gradpula.com 17.01.2006

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna