NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

POČELA “ŠKOLSKA OLIMPIJADA” – U POREČU !

04.04.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / POČELA “ŠKOLSKA OLIMPIJADA” – U POREČU !
456otvorenje3.jpg

Oko 900 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske sudjelovat će u natjecanjima školskih športskih klubova u gradovima Istre, sa smještajem u Poreču, od 3. do 5. travnja 2006. godine. Mladići će snage odmjeriti u 7 disciplina (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, atletika i kros), a djevojke u njih 6 (košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, atletika i kros). Već sljedećeg dana, 6. travnja 2006., svoje športske vještine pokazat će više od 1.300 djece osnovnoškolskog uzrasta. Oni će svoja natjecanja odraditi u gradovima Istarske županije te Rijeci. Dječaci će se natjecati u čak 11 športova (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, tenis, streljaštvo, atletika, gimnastika, plivanje i šah), a djevojčice u istim športovima s izuzetkom malog nogometa.

„Osobito mi je drago biti među najboljim mladim sportašima gradova i županija naše zemlje. Iako pobijediti mogu samo neki, to ne znači da svi zajedno ne možete biti dobri sportski prijatelji.“ – poručio je prilikom svečanog otvaranja u svoje, te u ime Ministra znanosti, obrazovanja i športa doc. dr. sc. Dragana Primorca njegov pomoćnik za šport mr. sc. Dražen Harasin.

„Izuzetna nam je čast, već četvrtu godinu zaredom, podržati ovaj projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Cilj ove školske Olimpijade je promicanje tjelesne aktivnosti te aktivnog i zdravog načina života među mladima, što je ujedno i jedan od najvažnijih ciljeva naše tvrtke te cijeloga Coca-Cola sustava. – dodao je Sandro Baričević, direktor za odnose s javnošću Coca-Cole za jugoistočnu Europu.

— Sponzorstvo Coca-Cole, uz nabavku opreme, uključuje i donaciju službenog pića Državnog prvenstva – prirodnu izvorsku vodu Bistra.

Ivica Hubzin, Media Val

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email