NEWS
Best of Poreč

Počela gradnja pristupne ceste u novi poslovni objekat kod Vatrogasnog doma

16.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Počela gradnja pristupne ceste u novi poslovni objekat kod Vatrogasnog doma
567IMG_0200.jpg

Drugim riječima to znači da će se dio gužvi i zastoja na ulazu u parkiralište preusmjeriti na ulaz/izlaz kod Policije.

Obzirom da između nove ceste i parkirališta nastaje jedna uska traka privatnih vrtova, za očekivati je da će se taj dio zemljišta otkupiti, jer vrtovi između tako frekventnih prometnih površina baš i nemaju smisla.

Spomenimo ovom prilikom i da je Ministarstvo

zaštite okoliša, prostornog u ređenja i graditeljstva nedavno donijelo Preporuku da se u turističkih središtima svi grubi radovi obustave od 15. svibnja do 1. rujna. No, mi imamo svoju Gradsku odliuku još iz 1995. godine koja stvari detaljizira, a po kojoj je turističko središte samo Riva, Marina i stari grad. Sve iznad velikog parkirališta, po odluci Gradskog vijeća iz 1995 godine, nije turističko središte ! Godine 2003. Odluka se dopunila slijedećim tekstom: « U dijelu naselja Poreč, koji je omeđen crtom koja ide od «gradske lučice» kod Općinskog suda, Turističkom ulicom, Rade Končara, ulicom Županije Somogy, Partizanskom ulicom, te Mlinskom ulicom do raskrižja s ulicom Nikole Tesle, kao i u mjestima Tar i Vabriga, zabranjuje se izvođenje svih vrsta građevinskih radova ( izgradnja, rekonstrukcija interijera i eksterijera, izgradnja i rekonstrukcija infrastrukture) u razdoblju od 01. srpnja do 31. kolovoza u tekućoj godini.» (sl. glasnik 4/2003).

Dakle, ako vam susjed pikamerom počne graditi nekakav zidić u Novom naselju ili Špadićima u špici sezone, izvinite se turistima, ali susjed je u pravu 🙂

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani