Poduzetnički inkubator Poreč organizira besplatnu edukaciju „Paušalno oporezivanje obrta – zakonski okvir i porezni propisi“

Poduzetnički inkubator Poreč
09.06.2020. 10:30; ; Početna / Gospodarstvo / Poduzetnički inkubator Poreč organizira besplatnu edukaciju „Paušalno oporezivanje obrta – zakonski okvir i porezni propisi“

Poduzetnički inkubator Poreč d.o.o. u suradnji s tvrtkom Dom obrtnika d.o.o. organizira besplatnu edukaciju na temu „Paušalno oporezivanje obrta – zakonski okvir i porezni propisi“ koja će se održati u srijedu 17. lipnja 2020. godine s početkom u 12 sati u kongresnoj dvorani Doma obrtnika u Poreču, Partizanska 5a. Predviđeno trajanje programa je jedan sat.

Sadržaj predavanja:

  1. Koje uvjete porezni obveznik mora zadovoljiti za paušalno plaćanje poreza
  2. Obvezne evidencije sukladno Pravilniku o paušalnom oporezivanju samostalnih djelatnosti
  3. Izdavanje računa
  4. Koje samostalne djelatnosti mogu utvrđivati i plaćati porez u paušalnoj svoti
  5. Rokovi za podnošenje prijave paušalnog oporezivanja dohotka
  6. Promjena načina oporezivanja i prijelaz na paušalno oporezivanje
  7. Godišnji paušalni porez i rokovi plaćanja
  8. Prestanak uvjeta za paušalno oporezivanja i prelazak na poslovne knjige
  9. Obračun doprinosa za obvezna osiguranja sa osvrtom na izmjene Općeg poreznog zakona

Edukacija, koju će održati Gabrijela Božić Radessich iz Doma obrtnika d.o.o., namijenjena je obveznicima poreza i drugim zainteresiranim osobama koje žele na jednom mjestu dobiti informacije o izmjenama zakona koje su objavljene u Narodnim novinama gdje se mijenjaju porezni propisi s primjenom od 01.01.2020. godine.

Prijava je obvezna zbog ograničenog broja sudionika, te se mole zainteresirani da prijavu izvrše na e-mail: [email protected] do popunjenja broja sudionika odnosno najkasnije do utorka 16. lipnja 2020.

Organizator će se pridržavati svih preventivnih mjera zaštite sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Print Friendly, PDF & Email