NEWS

Poduzetnici koji mogu proizvesti ili dobaviti medicinsku opremu i dezificijense pozvani da se jave Ministarstvu gospodarstva

zaštitna
20.03.2020. 21:19; ; Početna / Obavijesti / Poduzetnici koji mogu proizvesti ili dobaviti medicinsku opremu i dezificijense pozvani da se jave Ministarstvu gospodarstva

Ministarstvo gospodarstva pozvalo je u petak sve poduzetnike koji mogu proizvesti i/ili dobaviti medicinsku opremu, dezinfekcijska sredstva i drugi potrebni materijal, da se jave Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta – Ravnateljstvu za robne zalihe, na kontakt: [email protected].

Poziv je upućem slijedom odluke na danas održanoj telefonskoj sjednici Vlade.

“Nastupom izvanrednih okolnosti u Republici Hrvatskoj, uzrokovanih širenjem virusa COVID-19 te uslijed poteškoća u opskrbi medicinskom opremom, dezinfekcijskim sredstvima i drugim potrebitim materijalom, ovim putem pozivamo sve poduzetnike u Republici Hrvatskoj, koji su u mogućnosti proizvesti i/ili dobaviti specificiranu opremu i materijal, da se jave Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta – Ravnateljstvu za robne zalihe, na kontakt: [email protected]“, kaže se u pozivu poduzetnicima.

Popis robe koju će izgledno biti potrebno nabaviti za potrebe Nacionalnog stožera civilne zaštite obuhvaća:

  • – zaštitne maske – kirurška, FFP2, FFP3
  • – sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku (uključujući koncentrirani alkohol)
  • – zaštitne kombinezone i drugu zaštitnu i medicinsku odjeću i obuću
  • – zaštitne naočale i vizire
  • – zaštitne rukavice
  • – zaštitne navlake za cipele
  • – respiratore/transportne ventilatore
  • – posteljno i ostalo rublje za zdravstveni sustav.

Ministarstvo poziva poduzetnike da na navedeni kontakt pravodobno dojave količinu i rok u kojem navedenu robu mogu proizvesti i/ili dobaviti.

Iako je Vlada jučer odlučila dodijeliti gotovo 19 milijuna kuna svježe osnovanoj tvrtki iz Pule za nabavu zaštitnih maski, danas su povukli tu odluku. Tvrtka je osnovana prije samo četiri mjeseca, krajem studenog 2019. a vode je trojica braće Gjoni – Dominik (29) i blizanci Fabian (27) i Stefan (27) iz Pule.

Kako javljaju, održali su telefonsku sjednicu i izvan snage stavili Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna. 

Rješenje se stavlja izvan snage zbog novonastalih okolnosti, budući da je Republika Hrvatska primila donaciju od 11,5 tona zaštitne opreme, javljaju iz Vlade.

Kako doznajemo, avion s opremom stiže iz Abu Dhabija, a u Hrvatsku stiže iza 20 sati. U njemu su maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva i slično, javlja 24sata.

Istovremeno je raspisana i poziv da se poduzetnici jave Ministarstvu gospodarstva.  

(Hina)

Print Friendly, PDF & Email