Podjelom medalja i druženjem uspješno završen ljetni košarkaški kamp KK Poreč i KK Petrinja

Vije13067-18665
26.06.2022. 16:39; ; Početna / Sport i rekreacija / Podjelom medalja i druženjem uspješno završen ljetni košarkaški kamp KK Poreč i KK Petrinja

Nakon intenzivnih sedam dana, prošli je petak podjelom medalja najuspješnijim polaznicima ljetnog košarkaškog kampa KK Poreč i KK Petrinja okončano ovogodišnje druženje košarkaša. Cilj kampa bio je usavršavanje košarkaških tehnika, ali i stjecanje novih prijateljstava kroz zabavu i mnoštvo aktivnosti.

Izrazito je pozitivan elan na početku druženja izazvao gost iznenađenja Dino Rađa, naš proslavljeni košarkaš i član „Kuće slavnih“ u američkom u Springfieldu koji je kod otvaranja kampa napomenuo kako je put do uspjeha sačinjen od 3 ključna faktora: rada, rada i samo rada.

Drugog dana kampa mladi košarkaši sa svojim trenerima i upravama klubova posjetili su trening košarkaške reprezentacije u Opatiji. Iskoristili su tada priliku zaigrati jedan na jedan s našim reprezentativcima. S njima su se podružili u dvorani Marino Cvetković, a nakon pokojeg savjeta iskusnih reprezentativaca, uslijedilo je tradicionalno fotografiranje i podjela autograma.

Kamp je posjetila i petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes sa suradnicima, a pridružio joj se i porečki gradonačelnik Loris Peršurić. Gđa. Komes je zahvalila domaćinima na trudu i organizaciji kampa, te je pritom nadodala kako je ova lijepa gesta (besplatnog kampa za Petrinjce) barem djelomično ublažila njihovo traumatično razdoblje, za koje se nada kako ostaje iza njih.

Domaćini iz KK Poreč pobrinuli su se, uz mnogobrojne sponzore da svim polaznicima, a pogotovo mladim Petrinjcima ovo sedmodnevno druženje ostane u trajnom siječnju, pa su im organizirali i izlet brodom, a za kraj kampa uslijedilo je novo iznenađenje. Gost iznenađenja na zatvaranju kampa bila je naša proslavljena košarkašica, članica reprezentacije i Porečanka Ivana Dojkić.

Uz trenere i članove uprava, Ivana Dojkić je svoj djeci kampa podijelila medalje. Najuspješniji su dobili i dodatne poklone, a natjecalo se u pogađanju trica, slobodnih bacanja i igri dva na dva.

Ljetni košarkaški kamp KK Poreč održao se od 18. do 25. lipnja 2022. godine za djecu uzrasta 2008.-2012. godište. Zajednički treninzi održavali se na vanjskim terenima „Veli Jože“ i u autokampu Lanterna, a prema dojmovima same djece i roditelja, kamp ima sigurnu budućnost.
Sve ovo ne bi bilo moguće i bez pomoći lokalne zajednice, mnogobrojnih sponzora, trenera i volontera oba kluba, te KK Poreč ovom prilikom upućuje zahvalu svima njima.

Aktivnosti KK Poreč nastavljaju se s prezentacijom košarke u Ljetnom kampu DND-a i Grada Poreča tijekom srpnja i kolovoza.

KK Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna