NEWS
valfresco

Pod zasad nerazjašnjenim okolnostima prije nekoliko dana u Poreču ustrijeljen muškarac

28.07.2017. 09:39; Učitavanja: 900; Početna / Crna kronika / Pod zasad nerazjašnjenim okolnostima prije nekoliko dana u Poreču ustrijeljen muškarac

Pod zasad nerazjašnjenim okolnostima proteklih je dana, navodno prošlog vikenda, mlađa muška osoba u Poreču ranjena hicem iz vatrenog oružja. Mladić koji je zadobio tešku ozljedu – a kako doznajemo, dobio je metak u predjelu trupa – hospitaliziran je u pulskoj bolnici. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, neslužbeno doznajemo, a mladić je u bolnici pod paskom policije.

Traju tajni izvidi

Što se zapravo dogodilo, zašto mladića u bolničkoj postelji čuva policajac i zašto policija o događaju nije izvijestila ni jednom jedinom riječju, upitali smo najprije Policijsku upravu istarsku.
– Izvješćujemo Vas da policija nije zaprimila dojavu o pucnjavi tijekom vikenda. Možemo potvrditi da se u pulskoj bolnici nalazi jedna muška osoba te da policija provodi izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti njegovog ozljeđivanja. Budući da su izvidi tajni, detalje ovog slučaja zasada ne možemo iznositi, stoji u službenom odgovoru iz PU istarske.

Iz odgovora se može zaključiti da policiji pucnjava nije prijavijena, već je, pretpostavija se, iz bolnice obaviještena da je primljen pacijent s ranom koja mu je nanesena vatrenim oružjem.
Šturu informaciju o ozlijeđenom mladiću dobili smo i od glasnogovornika pulske Opće bolnice Gorana Paića, koji nam je, ne navodeći datum, potvrdio da je u bolnicu primljena jedna ozlijeđena osoba, odnosno da je “pacijent izvan životne opasnosti i nad njim se i nadalje provodi liječenje”.

Cijeli slučaj obavijen je velom tajne. Osim što se samo špekulira da se incident, koji policiji navodno nije prijavljen, odigrao proteklog vikenda u Poreču na nepoznatoj lokaciji i pod nepoznatim okolnostima, u raspetljavanju slučaja, kako neslužbeno doznajemo, ne pomaže ni oštećeni mladić, koji navodno ni istražiteljima ne želi ispričati što (mu) se dogodilo. U takvim okolnostima logično je da istraga sporo napreduje, istražitelji “tapkaju u mraku” i policiji je trenutno u interesu da se o događaju u javnosti što manje zna. No, indikativno je da je i u samo gradu vlada svojevrsni zakon šutnje.

M. SARDELIN, M. VUKŠiĆ , Glas Istre

više u tiskanom izdanju  Glasa Istre 28.7.2017.

Print Friendly, PDF & Email