NEWS
HALF MARATON S

Počinje porečki Okolo: koncert Letronike, jedrenje po starinski, ples, vrhunski pedoči i izložbe

Đana Šegon (autor KRISTIAN MACINIĆ)
foto: KRISTIAN MACINIĆ
27.04.2019. 16:29; ; Početna / Kultura / Počinje porečki Okolo: koncert Letronike, jedrenje po starinski, ples, vrhunski pedoči i izložbe

Prvi Okolo, tjedan kulture življenja u Poreču počinje u nedjelju, 28. travnja, a do 5. svibnja na razne gradske lokacije donosi brojne koncerte, izložbe, vođene ture, radionice i druge sadržaje. Tjedan će u nedjelju otvoriti plesne skupine USB Poreč i MOT08 u 11 sati na Trgu slobode te koncert Letronike u Corneru, a ponedjeljak donosi cjelodnevni program na čak pet lokacija.

Nakon plesnog otvorenja na Trgu i predstavljanja nadolazećeg albuma “Fancy Things” supergrupe Letronika u Corneru, ponedjeljak će obilježiti sport i umjetnost. Kako se jedrilo nekada posjetitelji će moći otkriti u Jedriličarskom klubu Horizont u ponedjeljak od 13 do 17 sati. U jedrenju na Dinghyju 12 i upoznavanju s legendarnom jedrilicom Vilom olimpijske klase Stella moći će uživati svi ljubitelji morskih valova i pritom naučiti nešto novo.

U 17 sati otvara se izložba Džemile Šegon “Boje nade” u Klubu umirovljenika Galija, a od 17:30 počinje program u Učilištu. Umjetnik Darko Brajković Đepeto Njapo u foajeu kazališta predstavit će Mediteranski triptih sačinjen od izložbe Olovke i hommaga Gutai grupi te gastroperformansa s pedočima Kripto Mytilus, u kojem će posjetitelje poslužiti ovim vrhunskim specijalitetom.

Izložba Kako je sport oblikovao Poreč

U 19:30 u Maloj galeriji otvara se izložba Kako je sport oblikovao Poreč, povodom 70. godišnjice utemeljenja četiriju porečkih sportskih klubova – nogometnog, rukometnog, veslačkog i boćarskog. Mnogobrojne fotografije iz arhiva povest će publiku na putovanje sportskom poviješću grada i posjetiti na činjenicu da su sport i rekreacija temeljne sastavnice identiteta Poreča koje su građane povezale posebnom strašću i ambicijama.

Program u ponedjeljak završava proslavom Svjetskog dana plesa, pa će USB Poreč i MOT08 još jednom na Trgu nastupiti u 20:30.

Ostatak tjedna donosi isto tako bogat program. U utorak u lapidariju igra predstava Mistero Buffo pulskog INK, u četvrtak u kazalištu nastupa Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet, u petak u Bazilici talijanska pijanistica Elisa Tomellini, a u subotu se na Trgu slobode sprema Megašpetakolo, audio-vizualni spektakl koji će na jednom mjestu okupiti etnoskupinu Veja, Porečane Đanu Šegon i Alexa Brajkovića te Elisu Tomellini, praćene vizualnim efektima Visualia Groupa.

Ulaz na sva događanja u ponedjeljak i utorak je slobodan, a kompletan program dostupan je na www.poup.hr.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email