NEWS
VALFRESCO sredina

Počeo je Sport Fest u Poreču

3
14.10.2022. 13:19; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Počeo je Sport Fest u Poreču

Danas je u porečkoj dvorani Žatika otvoreno šesto izdanje Sport Festa, vodećeg regionalnog sajma i konferencije sporta, koji će do nedjelje 16.10.2022. svim posjetiteljima nuditi raznovrstan i bogat sadržaj. Potvrđeno je to odmah na početku događaja odnosno otvaranju na kojem su mnogobrojne goste uvodno pozdravili g. Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča i g. Tomislav Družak, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta.

Zatim su dodijeljene i JUMP nagrade za pojedince i organizacije koji svojim radom i projektima promiču i poboljšavaju sport:

  1. GRAD SPORTA – Grad Samobor
  2. SPORT ONLINE – NK Lokomotiva
  3. SPORTSKI MARKETING – Boris Hanžeković memorijal
  4. SPORTSKI DOGAĐAJ – PRO 3×3 Tour
  5. SINERGIJA U SPORTU – NEXE d.d. i RK NEXE
  6. INOVACIJE U SPORTU – HRnogomet
  7. DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE – Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji“
  8. SPORTSKI TURIZAM – 4 Islands
  9. RAZVOJ MLADIH SPORTAŠA – tvrtka Q

Konferencijski dio koji traje do subote 15.10. i ove godine pun je atraktivnih imena iz svijeta sporta, a među njima su: Vedran Ćorluka, Danira Nakić Bilić, Lukša Jakobušić, Barbara Matić i Lara Cvjetko te još mnogi drugi.

Zajedno s konferencijom počeo je i sajamski dio s popratnim aktivnostima koje su pridobile pozornost velikog broja posjetitelja i sudionika. Razlog tome su raznovrsni štandovi izlagača, ali i događaji poput Red Bull BMX akrobacija, nastupi Dunking Devilsa, natjecanja u body buildingu i fitnesu, crossfitu, freestyle footballu, flying discu, lacrosseui dodgeballu uz sad već tradicionalno održavanje Run Fest utrke.

Hrvatski športski muzej predstavlja se s izložbom i radionicama za školarce naziva “Sport kao igra”, a posebno je zanimljiva i škola skate boarda. Također, dodatni sadržaj uključuje i održavanje predstave „Kakva ti je žena, takav ti je život“ Dragana Marinkovića Mace u subotu, 15.10. u 20 sati, te open air koncert Dražena Turine Šajete u petak 14.10. u 17 sati ispred dvorane Žatika.

Najbolja vijest za sve fanove sportskog života je da sljedeća dva dana Sport Festa donose puno sadržaja i aktivnosti zbog kojih dvorana Žatika, ali i dodatne lokacije u Poreču, postaju nezaobilazna odredišta. Zahvaljujući podršci Istarske županije, grada Poreča te glavnog partnera Valamara sav navedeni sadržaj (osim konferencije) bit će i ove godine besplatan.

Više detalja i raspored događaja dostupan je na www.sportfestporec.com 


JUMP nagrade za pojedince i organizacije koji svojim radom i projektima promiču i poboljšavaju sport:

Grad sporta – Samobor

Grad Samobor ukupno za sport i razvoj sporta izdvaja 9.405.000,00 kuna. Zbog velikog broja uspješnih sportaša s područja grada, ove godine Samobor po prvi puta uvodi kategorizaciju i dodijelit će stipendije za učenike i studente sportaše po kriteriju izvrsnosti.  Od velikog broja sportskih natjecanja koja se održavaju na području grada posebno se izdvajaju INA delta rally, noćna utrka Žumberak trail, Cro Race biciklistička utrka, biciklijada, WRC Rally, Sancta Domenica Rally, Grand prix Croatia-karate turnir, Profectus judo cup i mnoga druga. Na kraju, grad Samobor je u protekloj godini značajno uložio u sportsku infrastrukturu, i to u izgradnju biciklističke rute Samobor – Sv. Nedelja te izgradnju igrališta s umjetnom travom i postavljanje ograde.

Sportski marketing – Boris Hanžeković memorijal

Agilna ekipa koja vodi miting ove je godine odlučila još malo pomaknuti granice, pa je Hanžekovićev memorijal prvi put u povijesti održan kao trodnevno natjecanje. Uz glavni dio na stadionu Mladosti, bacanje kugle koje se od 2014. održava pored Gradskih fontana, ove je godine kao uvertira u cijelu priču uveden Zagreb City Challenge, pa smo tako na Trgu bana Jelačića mogli gledati nadmetanja troskokašica, motkašica i daljaša. Zagreb je završio na 16. mjestu među ovogodišnjim svjetskim mitinzima i na visokom trećem mjestu kad su u pitanju mitinzi zlatne kategorije Continental Toura.

Sportski turizam – 4 Islands

“4 Islands“ sportski je događaj koji se odvija na 4 Kvarnerska otoka svake godine u travnju, te se njime otvara predturistička sezona na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju. Etapna utrka koja ima jedinstven koncept u svijetu mountain bike utrka jer se svaki dan 500 natjecatelja i 130 osoba iz produkcije seli s otoka na otok.  Jedinstvena i još po tome da obični rekreativci imaju mogućnost utrkivanja sa svojim sportskim idolima koji dolaze i prikupljaju bodove.

Sportski event – PRO 3×3 Tour

Međunarodna serija turnira u 3-na-3 košarci održana je kao otvoreno prvenstvo Hrvatske u suradnji s HKS-om. Ovo su neke od ključnih brojki:

– 10 međunarodnih turnira na vrhunskim lokacijama: Dubrovnik, Šibenik, Zadar, Vukovar, Vinkovci, Osijek, Umag, Karlovac, Zagreb i spektakularno finale u pulskoj areni uz 100 sati izravnog TV prijenosa s više od 250 tisuća live gledatelja po turniru

– Sudjelovanje ekipe iz svjetskog TOP 20 uz najbolje ekipe iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije odnosno ukupno više od 500 igrača

– Kids day s preko 1000 djece + utakmice žena, košarke u kolicima + revijalne utakmice koje su pobudile veliki interes javnosti

Sinergija u sportu – NEXE d.d. i RK NEXE

NEXE d.d. kao najveća članica NEXE Grupe gradi bolju budućnost za zajednicu u kojoj djeluje što je najbolje vidljivo kroz suradnju s Rukometnim klubom NEXE koja je počela 2006. godine. Osim ovog projekta, značajna podrška pruža se i nogometnim klubovima Nogometnog središta Našice kroz nabavu opreme i obnovu infrastrukture. Tvrtka podržava i aktivnosti Udruge rekreativnog trčanja NEXE Team, Konjičkog kluba NEXE, Teniskog kluba Našice, Ženskog odbojkaškog kluba Našice te Biciklističkog kluba Našice. U 2021. godini kroz različite projekte donacija i sponzorstava NEXE d.d. uložio je 12,8 milijuna kuna.

Rezultati rukometnog klub Nexe prošle sezone:

VICEPRVACI HRVATSKE I FINALISTI KUPA

FINAL FOUR EHF EUROPSKE LIGE

FINAL FOUR SEHA LIGE

Na tablici najboljih europskih klubova RK Nexe je najbolje plasirani hrvatski klub – 32. mjesto od 238 ekipa. U sklopu NEXE AKADEMIJE djeluje 5 selekcija od U9 do U17 godina u kojima trenira oko 180 članova. Pokrenuta je NEXE OTVORENA ŠKOLA mini-rukometa u 7 područnih škola što uključuje 200 najmlađih članova. Također, pokrenut je projekt izgradnje NEXE arene.

Inovacije u sportu – HRnogomet

HRnogomet je mobilna aplikacija za unos i praćenje rezultata i statistike amaterskih sportova. U manje od godinu dana preuzeta je više od 100.000 puta. Aplikacija je omogućila pristup amaterskim sportskim statistikama i rezultatima uživo uz poticanje zajednice na aktivno uključivanje u rekreacijske sportske sadržaje. HRnogomet bila je najpopularnija sportska mobilna aplikacija u Hrvatskoj u razdoblju kolovoz 2020. – rujan 2021.

Sport online – NK Lokomotiva

NK Lokomotiva proteklih je godina postao sinonim za kvalitetan i duhovit sadržaj na društvenim mrežama. Interakcija s drugim klubovima i posjetiteljima često je završavala na naslovnicama sportskih portala. Pokazali su kako se kvalitetno koriste društvene mreže, koje im ne služe samo kao šturo objavljivanje informacija poput oglasne ploče, već kreativnim grafikama i istančanim humorom svakako se odvajaju od ostalih sportskih klubova u Hrvatskoj. Posebno treba istaknuti njihov twitter, jer upravo tamo „Lokosi“ svojim ležernim pristupom konstantno prikupljaju simpatije i pratitelje. Jedan su od prvih sportskih klubova koji su prepoznali potencijal Tik Tok platforme.

Društveno odgovorno poslovanje – Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji

Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji“ prvi je takav registrirani klub u Hrvatskoj. U radu kluba sudjeluje 50 djece i mladih s cerebralnom paralizom, Down sindromom, intelektualnim teškoćama, motoričkim teškoćama, autizmom te ostalim teškoćama. Također, u svim aktivnostima sudjeluje oko 40 judaša, djece i mladih koji nemaju teškoće ili invaliditet. U radu kluba sudjeluje 8 trenera i asistenata koji se kontinuirano educiraju kako bi svojim judašima pružili što kvalitetnije treninge prilagođene svakome individualno.

Razvoj mladih sportaša – tvrtka Q

Zagrebačka tvrtka Q zadnje dvije godine se nalazi se među 15 najboljih softverskih tvrtki na svijetu. Kroz devet godina postojanja Q je stigao do 350 ljudi, a očekivajući veće prihode, samo iduće godine planira narasti na 500 ljudi. Svoj uspjeh tvrtka nadopunjuje odgovornim poslovanjem i pomaganjem zajednici te se zainteresirala za 11-godišnju Lauru Hrle, vodeću hrvatsku tenisačicu u svom godištu u single konkurenciji. Upravo zato redovitim mjesečnim honorarima bitno povećavaju šansu da Lauri omoguće kvalitetne treninge i putovanja na turnire diljem Hrvatske.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna