NEWS
Ljekarna

Počela zahtjevna obnova zgrade Gornjeg vrtića

1
19.07.2022. 11:50; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Počela zahtjevna obnova zgrade Gornjeg vrtića

Prošlog je tjedna počela obnova zgrade vrtića Radost II, poznatog i pod nazivom Gornji vrtić u samom središtu Poreča. Radi se o zgradi koja datira iz 1910. godine i u kojoj se još od 1980. godine provode aktivnosti predškolskog odgoja.

Radove je obišao gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zajedno s ravnateljicom Dječjeg vrtića Radost Divnom  Radolom, pročelnicom gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnom Kordić, stručnim suradnikom za izgradnju Nikolom Radenovićem te Tomislavom Premecom iz tvrtke PREMEC j.d.o.o. iz Rijeke, čija je ponuda procijenjena kao najpovoljnija u postupku javne nabave.

Podsjetimo, Grad Poreč prijavio je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekt energetske obnove zgrade Gornjeg vrtića, za što mu je odobreno milijun kuna bespovratnih sredstava, što predstavlja 40 posto ukupnih troškova koji iznose 2.440.607 kn + PDV.

Stoga će prva faza obnove podrazumijevati radove konstrukcijsko energetske sanacije krovne potkonstrukcije, termoizolaciju kosog stropa, te poda prema negrijanom tavanu, radove sanacije krovišta i krovnog pokrova, radove zamjene kompletne stolarije, te radove kompletne sanacije sustava elektroinstalacija i zamjenu rasvjetnih tijela.

Dodatno, Grad je vlastitim sredstvima izradio potrebnu projektno tehničku dokumentaciju (izrada konzervatorske podloge, 3D snimanje fasade, izrada projekta s pripadajućim troškovnikom), te će se obnoviti i fasada.

Kako je napomenuo gradonačelnik, ovdje se ne radi samo o običnoj obnovi zgrade, već o jednom dugotrajnom i dosta kompliciranom procesu.

– Radi se o zgradi koja je kulturno dobro, međutim, to nas nije obeshrabrilo. Time, osim osiguravanja viših standarda za naše najmlađe, nastavljamo s politikom obnove zgrada u staroj jezgri grada, zato zahvaljujem svima uključenima u projekta., rekao je Peršurić, napomenuvši kako će se tijekom radova dodatno urediti i dvorište vrtića te nabaviti nova oprema.

Rok za dovršetak radova je početak 2023. godine, a djeca – polaznici crtića Radost II, preraspoređena su u druge ustanove i novouređene prostorije koje će koristiti do dovršetka radova, sve sukladno važećim pedagoškim standardima.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email