VALFRESCO sredina

Počela nova školska godina – u klupama porečkih osnovnih škola devet razreda prvašića

OS Porec (2)
06.09.2021. 14:22; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Počela nova školska godina – u klupama porečkih osnovnih škola devet razreda prvašića

Učenici devet prvih razreda sjelo je ove godine po prvi put u porečke školske klupe.

Njih 70 učinilo je to u Osnovnoj školi Poreč i pripadajućoj područnoj školi u Žbandaju, 67 u Osnovnoj školi Finida i pripadajućoj područnoj u Novoj Vasi te 13 u Talijanskoj osnovnoj školi Bernardo Parentin. Ukupno je u tri porečke osnovne škole danas na nastavu krenulo 1344 učenika, a osiguran je i produženi boravak za sve zainteresirane, za čiju je organizaciju i financiranje zadužen Grad Poreč-Parenzo.

Već tradicionalno, sve je porečke prvašiće obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, zajedno s ravnateljicama Marijom Mufić Santin i Anitom Sijerković Radin, te gradskom pročelnicom za društvene djelatnosti Vesnom Kordić.

– Kretanje u školu znači otvaranje velike, nove stranice u vašim životima i na meni je da vam zaželim mnogo sreće, znanja i lijepih uspomena, a učiteljicama ćemo podijeliti i prigodne poklone kako bi početak novog razdoblja u vašem životu bio što ljepši, ugodniji i zabavniji.

Kao roditelj osnovnoškolca, želim vam, dragi roditelji, puno sreće ali i strpljenja. Znam da je vama danas jednako uzbudljivo, ali budite bez brige, u sigurnim su rukama i pozitivnom okruženju u kojem će kvalitetno rasti., rekao je Peršurić.

Prigodni program su priredili učenici starijih generacija, nakon čega je izvršena prozivka svih prvašića, zajedničko slikanje, nakon čega su se svi s učiteljicama uputili u školske klupe. U trećoj osnovnoj školi u gradu, Talijanskoj osnovnoj školi Bernardo Parentin, prvašićima su dobrodošlicu poželjeli ravnateljica Ester Zarli i zamjenik gradonačelnika Ugo Musizza.

Poreč je grad koji već godinama upisuje veliki broj prvašića u svoje razrede, što potvrđuje činjenicu da se radi o gradu s najmlađim stanovništvom u Istri, s pozitivnim demografskim kretanjima, koji svojoj djeci želi osigurati jednake, visoke uvjete za obrazovanje – što je i postignuto otvorenjem novoizgrađenih škola na Finidi i u Žbandaju, te jednosmjenskom nastavom za svu porečku djecu.  Idući prioriteti su obnova škole u Novoj Vasi i uređenje Osnovne škole Poreč.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna