NEWS
Best of Poreč

Počela je nova školska godina, u porečkim klupama 157 prvašića

DSC_0807
05.09.2016. 15:21; ; Početna / Slider / Počela je nova školska godina, u porečkim klupama 157 prvašića

Dvadesetak prvašića više no prošle godine danas je, 5. rujna 2016., krenulo u porečke osnovne škole. Tako je u Osnovnu školu Poreč krenulo  134 prvašića uključujući i područne škole u Žbandaju, Novoj Vasi i Velom Maju. Matična porečka škola sada broji 94 učenika prvih razreda, dok ih je 16 krenulo u Novu Vas, te po 12 u Veli Maj i Žbandaj.

Dobrodošlicu njima i roditeljima zaželjele su ravnateljica Nadija Kos, te pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Vesna Kordić, koje je sve okupljene pozdravila u ime gradonačelnika Edija Štifanića.

– Prvi dan škole jedan je od najvažnijih dana u životu svakog čovjeka. Svi mi pamtimo svoje prve školske dane, učiteljice, razrede, klupe, prva nova prijateljstva, prva znanja i vrijednosti koje smo dobili u tom dobu. Dragi učenici prvih razreda, vama želimo sretan početak školske godine, da vam školske torbe ne budu preteške, da vam prva znanja budu zabava i da vam nova prijateljstva budu podrška kroz cijelo školovanje, rekla je pročelnica, dodavši  kako i učiteljima i roditeljima također žele uspješan i sretan početak nove školske godine.

Uručila je potom, nakon prigodnog programa, razrednicama prigodne poklone, dok je razrednicima u područnim školama to učinila dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović u Novoj Vasi,  Velom Maju i Žbandaju,  odnosno u Sv. Lovreču gdje će se privremeno održavati nastava zbog obnove područne škole u Žbandaju.

Prigodni program priredili su učenici starijih generacija, nakon čega je izvršena prozivka svih prvašića, zajedničko slikanje, te su se svi sa roditeljima i razrednicima uputili i školske klupe.

U drugu osnovnu školu u gradu, Talijansku osnovnu školu „Bernardo Paretnin“ danas je krenulo je 23 prvašića. Dobrodošlicu im je uz ravnateljicu Ester Zarli zaželjela i dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović, a stariji im kolege priredili prigodni program, nakon čega su se s razrednicom uputili na prvi školski sat.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani