NEWS

Počela je nova školska godina, u klupama porečkih škola 165 prvašića

TOS Bernardo Parentin
05.09.2022. 14:25; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Počela je nova školska godina, u klupama porečkih škola 165 prvašića

Školske klupe dočekale su čak 165 prvašića u Osnovnoj školi Poreč i Područnoj školi Žbandaj, zatim u Osnovnoj školi Finida i Područnoj školi Nova Vas, te u Talijanskoj osnovnoj školi „Bernardo Parentin“.

Dobrodošlicu njima i roditeljima zaželjele su ravnateljica OŠ Poreč Marija Mufić Santin, ravnateljica OŠ Finida Anita Sijerković Radin, ravnateljica TOŠ Bernardo Parentin Ester Zarli te gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i njegov zamjenik Ugo Musizza.

– Prvi dan škole označava početak jednog prekrasnog razdoblja u životu u kojem ćete učiti i rasti – i djeca i roditelji. Sjećam se prije šest godina kada sam kao roditelj bio jednako uzbuđen kao vi danas i da smo od onda smo napravili puno toga – nove škole u Žbandaj i Finidi, jednosmjenska nastava za sve učenike, a radimo i dalje – idemo u obnovu škole u Novoj Vasi, sanaciju OŠ Poreč….sve kako bi imali sto bolje uvjete za odrastanje., rekao je gradonačelnik zaželjevši svima puno sreće, strpljenja i zabave.

Uzbuđenim prvašićima prigodni program priredili su učenici starijih generacija, nakon čega je izvršena prozivka, zajedničko slikanje, te odlazak s učiteljicama u razred.

Dodajmo i kako je ove godine u porečkim školama 1360 učenika, dok je prvašića 10% više nego lani, te će se zbog izraženog interesa roditelja i stalnog povećanja broja djece, uvest će se i dvije dodatne nove skupine produženog boravka, čiji će rad Grad nastaviti sufinancirati.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email