NEWS

Pobjednice 19. dječjeg festivala Veseli glasi – Voci allegre Eni Trbara i Viktorija Komšić

1
16.12.2019. 17:35; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Pobjednice 19. dječjeg festivala Veseli glasi – Voci allegre Eni Trbara i Viktorija Komšić

Bajkoviti Park Matije Gupca okupio je sinoć cijele obitelji i raspoložena društva povodom 19. dječji festival Veseli glasi – Voci allegre. Nastupilo je 16 mladih pjevača – osnovaca koji su hrabro i s puno uzbuđenja izveli popularne, a nerijetko i prilično zahtjevne pjesme.

Mnogobrojna publika nije štedjela aplauze i glasno navijanje u znak simpatije i podrške za svih te oduševljenja za najuspjelije izvedbe. Nagrade su dodijeljene u dvije kategorije – niži i viši razredi.  Publiku i žiri svojom su izvedbom u kategoriji nižih razreda oduševili Eni Trbara svojom interpretacijom pjesme Šubi dubi dubi. Drugo je mjesto osvojila originalna Mila Švarcov s Jingle bell rocks, a treće Lukas Sumić s pjesmom Sretan Božić svakome. U kategoriji viših razreda, pobjedu je odnijela Viktorija Komšić izvedbom pjesme Fly me to the moon. Drugo mjesto pripalo je Etienu Šimiću za pjesmu Smile, dok je treće mjesto zauzela Dona Dodić izvedbom Il treno per Genova. Osvajači prva tri mjesta u svojim kategorijama prigodno su nagrađeni elektroničkom opremom, a svi su sudionici dobili pohvalnice i čokolade.

U iščekivanju odluke žirija ugodnu su predblagdansku večer začinili nastupi plesnih grupa porečkog Društva naša djeca i Urbane subkulturne baze pod vodstvom Valentina Gašparinija i Ivane Domazet, dok je program profesionalno vodio Gordan Gregurović koji je i pripremao mlade pjevače za festival. Predsjednica žirija bila je glazbenica Đana Šegon, potom zamjenica porečkog gradonačlenika Sanja Oplanić,, pedagoginja Osnovne škole Finida Manuela Košeto, te učitelji iz Umjetničke škole Poreč Matija Poropat i Haris Brković. Žiri je ocjenjivao intonaciju, interpretaciju, odnosno vokalnu izvedbu i scenski nastup, a odluku je bilo vrlo teško donijeti. –  Hvala vam svima – i djeci koja su pjevala, ali svima vama na velikoj podršci. Ovaj festival je jako važan jer ako djeca pjevaju, znači da su sretna, rekla je predsjednica žirija.

Devetnaesti po redu Veseli glasi – Voci allegre ostvareni su u organizaciji Adventa Poreč i Gordana Gregurovića-Goga. Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

A.T.

Oznake:
Advent Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email