Ljeto u Funtani

Plesni performansi obilježili ovogodišnje 20. izdanje Street Art Festivala

Predstava NOw
25.08.2020. 10:41; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Plesni performansi obilježili ovogodišnje 20. izdanje Street Art Festivala

Street Art Festival, festival u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, koji na zanimljiv način spaja uličnu zabavu i umjetnost, ove je godine obilježio svoje 20 izdanje. Proteklog vikenda, porečki plesni izvođači i umjetnici razigrali su i zabavljali ulice i prolaznike svojim programima, koji su odisali u duhu plesa i pokreta.

Ovogodišnje izdanje u nedjelju zaključila je plesna predstava i umjetnička modna revija pod nazivom „Gratis“ u režiji porečke udruge mladih USB (Urbana subkulturna baza). Autorice ovog projekta su Lejla Hasanagić, Leonarda Lovreković i Ivana Domazet, a u posebno kreiranoj atmosferi na Trgu slobode, želja im je bila prikazati svijest o samoodrživosti života na Zemlji.

Osim ove, USB-ovke su pripremile još nastupa – drugog dana na Trgu slobode održana je predstava „Now“, nastavak prošlogodišnje predstave „Water Works: Melting Water“. Autorica predstave je Leonarda Lovreković, a uz simboliku vode, obradila je i tematiku otkrivanja sebe u odrazu drugih, te prepuštanju tijeku života. Dan ranije festival je otvorio performans s vatrom plesačice Lejle Hasanagić pod nazivom FREE(stlye) koji je izvela na šetalištu Lungomare i na Trgu slobode.

U subotu u foajeu kazališta i na novouređenom dijelu rive održana je plesna predstava „6 lakih“. Koreografiju su izvele plesačice Hana Čekić, Judita Tripar, Genoveva Matasović, Sara Nerlović, Hana Kocijančić i Erika Jokić, a koreografijom su tematizirale vrijeme. Autorica koreografije je Genoveva Matasović, u suradnji s Juditom Tripar i Hanom Čekić, koje su prolaznost vremena prikazale kroz spirale.

Čestitke na realizaciji ovog programa, kako organizatorima tako i svima uključenima uputio je i gradonačelnik Loris Peršurić.

-Lijepo je imati sadržaje u gradu u godini kada su skoro sva događanja po Istri i Hrvatskoj odgođena ili otkazana. Pučko otvoreno učilište Poreč ove je godine uspješno održalo 60. Annale, 59. sezonu Koncerata u Eufrazijani, 25. Jazz u lapidariju i 20. Street Art Festival, rekao je gradonačelnik podsjetivši na ovogodišnja jubilarna izdanja poznatih porečkih manifestacija.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email