NEWS
Ljekarna

PLES MLADIH POREČANA NA DAN ZDRAVIH GRADOVA

Slika mail 001
20.05.2016. 18:45; ; Početna / Lifestyle / Zabava / PLES MLADIH POREČANA NA DAN ZDRAVIH GRADOVA

Dan  zdravih gradova, 20. svibnja,  obilježen je plesom porečkih osnovnoškolaca na Trgu slobode u Poreču. Nakon  7 godina kontinuiranog provođenja porečkog programa Osnaživanje djece kroz ples – Rasplesani razredi na Trgu slobode ja danas vladalo veselje, entuzijazam, ponos , samopouzdanje sedme  generacije porečkih osmaša i sedmaša uključenih u porečki autorski preventivni program  jedinstven u Republici Hrvatskoj.  Istovremeno je na trgu plesalo 250 ushićene porečke djece  iz OŠ Poreč i TOŠ B. Parentin  uz okupljene građane i rodbinu koji su ih sa simpatijama pratili.

Nastup su vodili vješti osmaši Petra Mažar i Endi Terlavić, a ukupni dojam svojim su nastupom obogatile mlade talentirane pjevačice, učenice Hana Bitunjac i Natali Radovčić pjesmom „Ja sam za ples“. Mlade plesače pozdravila je koordinatorica Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš te ravnateljice porečkih osnovnih škola Nadija Kos i Ester Zarli.

Preventivni zaštitni program Rasplesani razredi jedinstven je i specifičan . Porečkoj djeci omogućava da  u svom gradu, u svojim  školama i u okviru školskog programa nauče prve prave plesne korake klasičnih i latino američkih plesova uz podršku svojih škola, zajednice i projekta Zdravi grad Poreč. Sva djeca plešu sa svojim razrednicima i stručnom službom škole uz stručno vođenje iznimnih , educiranih plesnih pedagoga Plesnog Centra Studio iz Pule.

Program ima preventivni karakter jer je generacijski , daje istu priliku i mogućnost svoj djeci da savladaju plesne vještine , za djecu i roditelje je besplatan i sastavni je dio godišnjeg školskog programa kojeg osigurava i koordinira Zdravi grad Poreč. Kroz sve godine realizacije projekta u plesnu edukaciju uključivala su se i djeca s invaliditetom i povučena i socijalno izolirana djeca i sva su djeca iz godine u godinu ponosno, vedro , opušteno i osnaženo završila program velikim nastupu na gradskom Trgu slobode. Program Rasplesani razredi u svakoj generaciji  potpuno suglasno i s odobravanjem  prihvaćaju djeca, roditelji i nastavnici.

Najveća je vrijednost programa što djeca  u školi,  kao mjestu učenja, imaju priliku i mogućnost usvajati  vještine plesa kao trajnu vrijednost za život.  Mladi koriste ples kao oblik zabave, način opuštanja,  kao način povezivanja, prevladavanja barijera . Ples jača samopouzdanje, unapređuje socijalne i komunikacijske vještine, olakšava međusobnu komunikaciju i približavanje, djecu i mlade čini sigurnijima u periodu odrastanja.

Ples je zdrav izbor za život jer podržava istovremeno tjelesno i mentalno zdravlje!

 

Svim ovogodišnjim mladim plesačima čestitamo na usvojenim plesnim vještinama, spontanosti i vedrini kojom su ispunili porečki Trg slobode!

 

Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email