NEWS

Pleše Zelena laguna, od jutra do kasne večeri

11.05.2008. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Pleše Zelena laguna, od jutra do kasne večeri
678451.jpg

Na Europsko prvenstvo u plesu stiglo je 2.170 natjecatelja iz 117 plesnih škola, studija ili grupa, iz 29 država. Iz Hrvatske je pravo nastupa izborilo 14 plesačkih grupa ( društava "Naša djeca" i plesnih škola – Slavonski Brod, Čakovec, Rijeka, Fažana, Pula i Poreč ). Najviše natjecatelja stiglo je iz Austrije, Češke, Srbije i Mađarske. Interes inozemnih novinara također je veliki, a stigli su iz Latvije, Austrije, Njemačke i Lichtensteina. 
U  nedjelju 11. svibnja 2008. godine završio je prvi krug natjecanja u 13 plesnih kategorija, a samo danas su gledatelji mogli vidjeti 220 koreografija. Paralelno sa takmičenjem odvija se i edukacijski dio programa " European Open 2008." u Poreču, tako da su danas svoje seminare imali gospodin David Dennis iz Australije i gospođa Dolly Henry iz Velike Britanije.
Najposjećenija je bila hip-hop radionica ispred "Intersport centra".
Svi sudionici prvenstva s kojima smo razgovarali impresionirani su Porečom i prvenstvom, oduševljeni seminarima, te ističu uzornu organizaciju. U subotu, do karata je uspjelo doći i 169 porečana, a za "Starnight" na kojem će uz posebne goste nastupiti sa 20 koreografija i dosad najbolje plesne grupe, karata zapravo u subotu nije niti bilo u prodaji, jer je Starnight, prema riječima organizatora, namijenjen prvenstveno sudionicima i gostima s proopusnicama. Dan nakon toga organizator je ipak "pustio" u prodaju čak 300 ulaznica od 18 sati poslijepodne, tako da se je upornost ipak isplatila.
Pogledi i očekivanja su ovih dana upućeni ka novoj sportskoj dvorani na Žatiki, koja će imati 3.500 sjedala i to bi mogao biti novi Europski plesni centar u Poreču. Deset tisuća noćenja ( najmanje ) već ove godine dala su doprinos uspješnijoj turističkoj predsezoni.

R.V.A.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email