NEWS
HALF – s

Plava laguna: Neto dobit najveća do sada -78 milijuna kuna

25.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Plava laguna: Neto dobit najveća do sada -78 milijuna kuna
142GO099852.jpg

»Sve su odluke donijete jednoglasno, a bila su prisutna dva dioničara, koji su predstavljali približno 82 posto temeljnog kapitala, dakle predstavnici Sutivan Investment Anstalta i Raiffeisen banke. Ocijenjeno je da je društvo u prošloj godini ostvarilo odličan financijski rezultat, odnosno najveću neto dobit do sada od 78 milijuna kuna. Skupština je prihvatila prijedlog Nadzornog odbora i Uprave da se dio neto dobiti isplati kao dividenda dioničarima«, rekao nam je Staver.

Tako će vlasnicima povlaštenih dionica biti isplaćeno ukupno 105 tisuća kuna (jedna kuna po dionici), a vlasnicima običnih redovna dividenda od 72 kune po dionici, što ukupno iznosi oko 46 milijuna kuna. Pet posto dobiti ide u zakonom propisanu rezervu društva, a 28,5 milijuna raspoređuje se u zadržanu dobit, saznajemo od Stavera. Skupština je odlučila za ovakav poslovni rezultat nagraditi članove Nadzornog odbora, Uprave i menadžment. Budući da je dosadašnjem NO-u istekao mandat, imenovan je novi u kojem su tri člana ista kao i do sada (Petar Alexandar Tudor Bakulić, Zoran Posinovec, Patricio Tomas Balmaceda Tafra i Ivica Šimunić, potonji u ime zaposlenih), a novi je član Oscar Eduardo Hasbun Martinez.

Plava laguna može u jednom danu smjestiti 21.568 gostiju, od kojih 7.357 u hotelima, 1.811 u apartmanskim naseljima, a 12.400 u kampovima. Od 14 hotela većina ih je s tri zvjezdice, Galiot ima četiri, a tri velika hotela (Delfin, Albatros i Galeb) još su na dvije zvjezdice. Od četiri apartmanska naselja dva imaju četiri, a dva zvjezdicu, odnosno dvije manje, dok su tri autokampa visoko kategorizirana s četiri zvjezdice, a samo Puntica u Funtani ima tek dvije. Većinski vlasnik društva je Sutivan Investment Anstalt s više od 80 posto temeljnog kapitala, a društvo ima približno 5.000 dioničara.

S.M., Glas Istre 24.8.05.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email