NEWS

Plava Laguna i Wanda Sports Holdings najavljuju novu 5150® Triatlon utrku koja će se održati 10.10. 2021. godine u Poreču

Plava_Laguna_5150_Triathlon_trcanje (1)
01.10.2021. 09:31; ; Početna / Sport i rekreacija / Plava Laguna i Wanda Sports Holdings najavljuju novu 5150® Triatlon utrku koja će se održati 10.10. 2021. godine u Poreču

Plava Laguna i Wanda Sports Holdings najavljuju novu 5150® Triatlon utrku koja će se održati 10.10. 2021. godine. Nakon godine dana pauze, utrka 5150® Triatlon vraća se u Poreč, a koliko su sportaši željni sportskih događanja, govori i činjenica da je mjesecima unaprijed event rasprodan te će se natjecati sportaši iz više iz 40 zemalja svijeta.

„Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, Hrvatska održat će uz prekrasnu kulisu Jadranskog mora, a općenito ravna podloga pružit će iskusnim sportašima priliku da ostvare osobne rekorde, kao i pružiti mogućnost novim sportašima da naprave prve korake u triatlonu. Izrazito smo zadovoljni što su sportaši zainteresirani za događanje, a vjerujem da će u utrci uživati jednako kako smo mi uživali pripremajući je“, govori direktor utrke Goran Vrus.

Za mnoge sportaše, ideja o natjecanju u utrci IRONMAN® ili IRONMAN 70.3® može biti iznimno zastrašujuća, ali 5150 format je dostupan mnogim sportašima svih sposobnosti. Za mnoge, smatramo da je to savršen način da ih odvede do duljih trka, a istovremeno samo po sebi čini značajno postignuće“, dodao je.

Sportaši će svoj izazov ovog triatlona započeti s plivačkom trasom od 1500m koja počinje na ​​plaži ispred hotela Paretium Plava Laguna, prije nego se upuste na biciklističku trasu od 40 km koja  će ih odvesti do poznatog vodenog parka Aquacolors. Natjecatelji se zatim suočavaju s 10 km dugom trkačkom trasom koja vodi uz morsku šetnicu do središta grada, sa zapanjujućim pogledom.

Unatoč svim izazovima u protekloj godini, pripremili smo ovogodišnju trku kako bismo sportašima ponudili pravi doživljaj.

„Sjajna lokacija i vrhunska infrastruktura u Zelena Resortu, stavljaju Poreč na kartu Europe kao sjajne sportske destinacije. Naš je cilj napraviti kvalitetan event na kojem će sportaši moći testirati svoje granice i postići vlastite rekorde, te pritom biti dijelom ove izazovne avanture. Zahvaljujem svim partnerima i sponzorima koji su i ove godine s nama. Sve goste pozivam da uživaju u našim igralištima za odmor, osjete gostoljubivost djelatnika naših objekata, hotela, kampova, turističkih naselja Plave Lagune te da se dobro provedu“, istaknuo je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

Uz brojne mogućnosti smještaja, prekrasnu trasu, gostoljubive mještane i regiju bogatu povijesti, Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, sjano je događanje za sve sportaše koji žele postaviti ljestvicu visoko i pred sebe staviti nove izazove. Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com i društvene mreže:

 

Događanje podržavaju Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, Općina Funtana, TZ Općine Funtana, TZ Istarske županije, HEP, Podravka, Kala, Cedevita, First In, Gia Staff.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email