NEWS

Plava laguna donirala 300.000 kuna za izgradnju vrtića u Velom Maju

Donacija - Plava laguna (1)
03.09.2018. 21:52; ; Početna / Slider / Plava laguna donirala 300.000 kuna za izgradnju vrtića u Velom Maju

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik Uprave Plave lagune d.d. Neven Staver potpisali su danas, 3. rujna 2018. godine, ugovor o donaciji 300.000,00 kuna sredstava za izgradnju vrtića u Velom Maju. Naime, nakon što su početkom nove školske godine učenici Područne škole Veli Maj pripali novootvorenoj Osnovnoj školi Finida, Grad Poreč-Parenzo odlučio je prostorije nekadašnje škole prenamijeniti u vrtić/jaslice.

– Zahvaljujem se Plavoj laguni na ovom hvalevrijednom potezu, lijepo je znati da u zajednici imate ovakve partnere. Kao grad koji bilježi stalni porast broja stanovnika i pozitivne demografske trendove, bilježimo i stalni porast interesa za porečke vrtiće i jaslice. Nekadašnja škola u Velom Maju idealan je objekt za prenamjenu i vjerujem da će, po dovršetku svih natječajnih postupaka i početku radova, novi vrtić/jaslice početi s radom u siječnju, rekao je prilikom potpisivanja ugovora o donaciji gradonačelnik.

Predsjednik Uprave Plave Lagune napomenuo je da je kompanija ovom donacijom podržala izgradnju dječjeg vrtića/jaslica kao dio društveno odgovornog poslovanja u zajednici.

– Kao velika turistička kompanija koja posluje u ovoj sredini, želimo doprinijeti da se Porečani i Porečanke osjećaju što bolje u gradu u kojem žive. Kao dio naše tradicije njegujemo izgradnju dobrog i poticajnog okruženja u kome djeca borave i društvenu osjetljivosti za svoje najmlađe sugrađane, zaključio je Staver.

Radovi na uređenju vrtića/jaslica odvijat će se kroz cijelu jesen, a očekuje se da će prva djeca u nove prostore ući već nakon zimske pauze. Osim uređenja vrtića u Velom Maju, Grad Poreč-Parenzo uredio je i nove jasličke prostorije u Gornjem vrtiću, a na natječaj Ministarstva poljoprivrede kandidirani su projekti vrtića u Dračevcu i Varvarima.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email