NEWS
LUTRIJA T

‘Plava, crvena i malo žute’ – Otvorenje skupne izložbe polaznika likovne radionice Eugena Varzića

IMG_20230923_103326
23.09.2023. 11:50; ; Početna / Kultura / ‘Plava, crvena i malo žute’ – Otvorenje skupne izložbe polaznika likovne radionice Eugena Varzića

Motovunska galerija ‘Pet kula’ će u utorak 26.09 .2023. godine, s početkom u 20 sati, po drugi puta ugostiti skupnu izložbu polaznika likovne radionice Eugena Varzića pod nazivom ‘Plava, crvena i malo žute’. Svojim će se likovnim radovima, rađenim u tehnici akrila na platnu i papiru, predstaviti 37 likovnjaka hobista sa šireg istarskog područja. Radovi koji će biti izloženi predstavljaju presjek rada Likovne radionice u protekle dvije godine. 

Likovna radionica je postala mjesto okupljanja zaljubljenika u likovne umjetnosti, mjesto gdje se stvara, uči, gdje hobi postaje nešto više, bolje i kvalitetnije. 

Riječ je o hvaljenom i popularnom programu za sve one koji se žele okušati ili usavršiti u slikarstvu, koji okuplja razne dobne skupine, od mladih koji se pripremaju za visoke umjetničke škole, do umirovljenika. 

Projekt je krenuo iz Poreča, a s vremenom su se na radionici pridružili polaznici iz cijele Istre. 

Idejni začetnik i voditelj Likovne radionice, umjetnik Eugen Varzić, ističe: “Naš projekt privlači ljude svih dobnih skupina, s posebnim naglaskom na podršku umirovljenicima i svima koji žele istraživati svijet likovne umjetnosti. Iz naših redova iznikle su generacije mladih kreativaca koji su svoje prve korake u umjetnosti napravili upravo ovdje, a potom nastavili svoje obrazovanje na umjetničkim akademijama diljem svijeta. Mnogi od naših hobi slikara krenuli su na osobna umjetnička putovanja, izlagali su svoja djela na prestižnim izložbama, osvajali nagrade na likovnim natjecanjima i nastavili se usavršavati. Inspiriranje drugih za bavljenje umjetnošću je jedan od mojih najvažnijih ciljeva kao likovnog umjetnika.”

Likovna radionica predstavljena je na prvoj konferenciji TEDx koji se održao 2015. godine u Puli, kao jedinstveni i neovisni projekt pod nazivom “Umjetnost kao disanje”, namijenjen lokalnom stanovništvu u cilju poboljšanja kvalitete života građana Poreča tijekom zimskog razdoblja. 

Na svečanom otvorenju, okupljenima će se u ime organizatora obratiti direktor turističke zajednice općine Motovun David Matković, načelnik općine Motovun Tomislav Pahović i Eugen Varzić, voditelj likovne radionice.

Organizator izložbe je Udruga fotografa Fotovun, Općina Motovun i Turistička zajednica Općine Motovun. 

Vidimo se na otvorenju u utorak, 26. rujna 2023. godine u 20 sati, svi ste dobrodošli. 

Na izložbi „’Plava, crvena i malo žute’ izlažu:

Kristina Anić Sopta, Silvana Bratović, Valentina Brčić, Danijela Banko, Laura Ćurko, Inca Daka, Dunja Doder, Bojana Dorevski, Vera Dugandžić, Deborah Dodich, Matea Debeljuh, Irena Greblo, Sanja Galić, Gabrijela Hlanuda, Karmen Herak,  Margerita Janko, Tihana Jambrović, Virna Jugovac,  Izabela Licardo, Maddalena De Andrea Ladišić, Dragana Martić, Zlata Katana-Martić, Ana Mikolić, Aliče Pištan, Patrizia Pamić, Anđelka Prekalj, Almira Pavlović, Estelina Rudan, Sonja Radin, Ivana Ružić, Jerko Sladoljev,  Liliana Stranić, Mirjana Šakota, Kristina Pataj, Petra Paladin, Vesna Zrnić Vaneček, Ika Varelija, Sandra Žužić.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email