NEWS
Best of Poreč

Pitanja vjećnice Snježane Mekota na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča

15.11.2013. 08:09; ; Početna / Politika / Pitanja vjećnice Snježane Mekota na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča
644mekota.jpg

Koja je pitanja postavila na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, Snježana Mekota uredno objavljuje na svojim Facebook stranicama. Iste prenosimo u cjelosti, a odgovori – kad budu objavljeni.

“1. POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Molim pročelnika da nas upozna s odgovorom Ministarstva na naš prijedlog raspolaganja poljoprivrednim zemljištem.

2. SEPTIČKE JAME

Javljaju mi građani da je došlo do neke reorganizacije po pitanju pražnjenja septičkih jama? Navodno su otkazani ugovori nekim privatnicima, pa treba po 10-ak dana čekati na pražnjenje. O čemu se radi?

3. VARVARI

Stalno dobivam pitanja oko lokve u Varvarima. Građani tvrde da se tamo samo skupljaju komarci i da lokva ničemu ne služi. Zašto se ta lokva ne zatrpa? Da li je to nekim Zakonom zaštićeno?

 

OSNOVNA ŠKOLA

OBJEKTI ŠKOLSKIH ZGRADA I ŠIRE JAVNE POTREBE (str.10)

1. Nedavno smo bili na prezentaciji gradnje škola po principu JPP-a i tamo se vodila rasprava o troškovima održavanja koji ulaze u cijenu projekta. Nitko nije znao koliki su stvarno ti troškovi na postojećim objektima, jer se uglavnom sanira ono najpotrebnije, a prema prezentiranom projektu objekt bi se trebalo održavati uvijek u jednako dobrom stanju, pa je teško bilo uspoređivati pokazatelje. Tamo nam je rečeno da utrošak el. energije ne ide na trošak JLS-e, a ovdje vidim da je prikazan rashod za energiju, pa molim da nam to pojasnite. Nije sjajan ni podatak po kojem za zaštitu objekta dajemo 4 x više nego za održavanje.

2. Zanima me da li naša škola ima problema sa djecom koja ne pohađaju vjeronauk i kako je organiziran njihov boravak za vrijeme nastave vjeronauka.”

No, osim navedenih pitanja, gđa Mekota je 30. listopada na Facebook stranici “Poreč je tvoj grad” nedavno objavila i informaciju  po kojoj bi se nova Osnovna škola na Finidi mogla dovršiti 2016. godine:

“…Danas sam bila u Puli s gradonačelnikom, predstavnicima Gradskog vijeća i gradske uprave na prezentaciji projekta gradnje i rekonstrukcije istarskih škola po principu javno privatnog partnerstva. Bile su prisutne i ravnateljice i ravnatelj škola koje bi trebale ući u projekt. Odluka o prisupanju projektu, trebala bi se donijeti na slijedećoj sjednici vijeća. Kod nas se radi o školi na Finidi i rekonstrukciji i dogradnji škole u Žbandaju. Ako se prijedlog prihvati, investicija bi se mogla završiti krajem 2016.g.”

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani