NEWS

Pitanja gradskog vijećnika Maurizia Zennara na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča

Zennaro
27.11.2019. 19:44; Učitavanja: 736; Početna / Politika / Pitanja gradskog vijećnika Maurizia Zennara na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča

Maurizio Zennaro je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča postavio nekoliko pitanja naslovljena na direktora Usluge Poreč, g. Milana Lakovića. Odgovore na postavljena pitanja očekuje u pisanom obliku, a pitanja prenosimo u cjelosti:

Pitanje za g. Milana Laković, direktora gradskog poduzeća Usluga Poreč d.o.o. :

Kontaktirali su me uznemireni i zabrinuti građani Poreštine koji su u mjesecu kolovozu i mjesecu rujnu na kućnim adresama dobili dopis Usluge d.o.o. Dopisom se upozoravaju korisnici kako je  “životno nemoguće” da domaćinstvo ne stvara otpad i time i ne prazni spremnik za miješani komunalni otpad. Usluga Poreč d.o.o., na čelu sa direktorom Lakovićem i pod pokroviteljstvom Nadzornog odbora u sto postotnom IDS-ovskom sastavu, odredili su tako što je za građane ,, životno moguće ili životno nemoguće”. Dopisom Usluga Poreč d.o.o. nastavlja s praksom teroriziranja građanc Poreštine koja je započela nesretnom i nespretnom implementacijom novog sustava i novog cjenika zbrinjavanja otpada.      

Molim direktora Lakovića da odgovori na slijedeća pitanja:

  • Je li ,,životno moguće” naplaćivati mjesecima građanima spremnike za MKO iako isti nisu isporučeni korisnicima?
  • Je li ,,životno moguće” naplaćivati građanima u mjesecu travnju 4 pražnjenja MKO iako građani nisu izvršili niti jedno pražnjene?
  • Je li ,, životno moguće” odrediti paušal onim domaćinstvima koji se bave iznajmljivanjem apartmana i soba od travnja do listopada iako znamo da su rijetki iznajmljivač koji su popunjeni šest mjeseci?

Pitanje za g. Milana Lakovića, direktora gradskog poduzeća Usluga Poreč d.o.o. :   

Usluga Poreč d.o.o. odlučila je stati na kraj nesavjesnom odlaganju otpada kaznama za korisnike koji nemaju niti jedno pražnjenje spremnika i to već sa sljedećim računima. Ugovorne kazne biti će naplaćene sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom te Odluci o načinu pružanja javne usluge prikupljanja MKO – stoji u priopćenju Usluge.

Budući da se Usluga poziva na Zakon o održivom gospodarenju otpadom, Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom te Odluci o načinu pružanja javne usluge prikupljanja MKO, molim direktora Lakovića da izvijesti vijećnike i građane kojim se člancima Zakona, Uredbe i Odluke propisuju kaznene mjere za građana koji ne stvaraju i ne prazne u spremnike  MKO?

Pitanje za g. Milana Lakovića, direktora gradskog poduzeća Usluga Poreč d.o.o. :

U siječnju 2019.g. uputio sam dva Zahtjev za pristup informacijama poduzeću Usluga Poreč d.o.o.. Zatražio sam specifikaciju ostvarenih prihoda za 2016.g. po osnovi iznajmljivanja poslovnih prostora i javnih površina  kojima Usluga d.o.o. gospodari. Banalna i jednostavna informacija! Zar ne?

No, očito je da za g. Lakovića to nije banalna niti je jednostavna informacija jer nakon godinu dana od upućenog Zahtjeva nisam još dobio zatraženu informaciju. Rješenje Povjerenika za informiranje, s kojim se naređuje poduzeću Usluga Poreč d.o.o. da moraju postupati sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, za g. Lakovića očito ne predstavlja nikakvu obvezu jer i nakon pozitivnog  Rješenja Povjerenika za informiranje nisam dobio informaciju koju sam tražio.

  1. studenog 2019.g. uputio sam tri nova Zahtjeva za pristup informacijama, danas ističe rok za dostavu odgovora.

Zanima me namjeravate li postupiti sukladno Zakonu i dostaviti informacije koje sam zatražio ili namjeravate i dalje tajiti informacije koje su od javnog interesa?

Treba li Vaše izbjegavanje i izigravanje u dostavljanju traženih  informacija značiti da nešto od građana tajite?

Print Friendly, PDF & Email