NEWS

Pitanja gradskih vijećnika IDS-a na večerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča (video)

gradskauprava
08.04.2024. 21:54; ; Početna / Politika / Pitanja gradskih vijećnika IDS-a na večerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča (video)

Na večerašnjem aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Poreča  gradski vijećnici IDSa postavili su slijedeća pitanja:

AZRA BROĐANC (IDS-DDI) na vijećničkom je satu postavila pitanje direktoru Odvodnje gospodinu Milanu Lakoviću. U kontaktu sa mještanima Bonaci dobila sam upit vezano za širenje kanalizacijske mreže na njihovom području, odnosno da li je u planu uskoro i naselje Bonaci i ako jesu, kakva je dinamika radova? Pohvalia je što je u posljednjih nekoliko godina veliki naglasak upravo na širenju i pokrivenost kanalizacijske mreže.

ADRIANO JAKUS (IDS-DDI) postavlja pitanje gradonačelniku, a tiče se našeg Prostornog plana uređenja, zanimalo ga je u kojoj se fazi trenutno nalazi postupak donošenja Prostornog plana uređenja i kada je moguće očekivati da vijećnici na klupe dobiju prijedlog Odluke o donošenju Prostornog plana?

GORDANA ŠUŠLJIK (IDS-DDI) postavila je tri pitanja koja se odnose na školstvo.

Prvo pitanje je bilo  što se dešava po pitanju renovacije WC-a u Osnovnoj školi Poreč za koja suosigurana sredstva u proračunu već dvije godine i za koju smo mi vijećnici digli ruku. Naglasila je kako je svima poznato da su cijene svakim danom veće što se tiče i izvođača i materijala pa mjoj nije jasno gdje je zapelo i šta se toliko otegnulo sa početkom radova te da li će to odugovlačenje prouzročiti dodatne troškove renovacije?

Drugon pitanje: Vrlo je bitno naglasiti kako naša Umjetnička škola ima stalno izvrsne rezultate i to na svimrazinama i sa svim programima. Zanimala ju je mogućnost nastavka školovanja u glazbenom programu odnosno, pošto se rezultatima stvorio veliki interes da naši talenti nastave svoje školovanje u Poreču, postoji li plan ili naznaka da bi se moglo krenuti u osnivanje i realizacije Srednje glazbene škole u Poreču?

Treće pitanje: Nedavno smo u medijima imali prilike vidjeti da se potpisao sporazum o suradnji sa Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji te se spomenulo da će se na inicijativu gradonačelnika Lorisa Peršurića razmotriti mogućnost uspostave programa cjeloživotnog obrazovanja i sveučilišnog i preddiplomskog studija u Poreču kao dodatnu mogućnost, definitivno pozdravljam inicijativu jer sam sigurna da puno naših mladih sugrađana studira na tom fakultetu, zanima me da li nam možete reći nešto o tome, eventualno o kojem vremenskom periodu bi se radilo , znamo da je to dosta zahtjevan posao?

DEJVID LAKOŠELJAC (IDS-DDI) postavio je pitanje vezano za vrtove Cantina odnosno parkiralište „Vrtovi“. Zanimalo ga je koji je trenutni status tog zemljišta? Naime, poznato je da naše komunalno poduzeće Usluga ima ugovor kojim može spomenutu površinu koristiti kao parkiralište, poznato je i da se za korištenje plaća ugovorom utvrđena naknada, ali znam da je bilo i govora za riješavanje vlasništva. Kupnjom bi se taj dio grada dodatno uredio i valorizirao, a ujedno bi se značajno pridonijelo rasterećivanju prometnica i samog parkinga u užem dijelu grada. Pita da li ima novosti po tom pitanju?

 ANDREA CREVATO (IDS-DDI) svoje večerašnje pitanje upućuje gradonačelniku g.Lorisu Peršuriću. Naime, u zadnje vrijeme dobio sam nekoliko pitanja od naših sugrađana koji bi željeli saznati  je li planirana zamjena  ili pojačanje javne rasvjete i to “novim ekološkim svjetiljkama” na potezu duž Ulice Rade Končara i Turističke ulice, točnije onih koje se nalaze u segmentu između “fast-fooda” i Općinskog suda pored gradske Marine.  
Zanimala ga je  točnija imformacija je li ovaj zahvat planiran u budućnosti u sklopu cjelovitog preuređenja ovog prostora ili bi se mogao realizirati prije toga zasebno.

KARLA ŽUŽIĆ (IDS-DDI) je večeras svoje pitanje uputila gradskoj upravi.Svi smo upoznati s činjenicom da se provela anketa u kojoj su sudjelovali građani grada Poreča vezano zaoblike rješavanja stambenog pitanja. Gradska uprava nam je na jednoj sjednic irezultate same  ankete.Građani su najviše interesa pokazali za prijedloge da grad financira/gradi stanove koje potom na temelju razrađenih kriterija prednosti daje u višegodinji zakup sa ili bez mogućnosti otkupa kao i dodjele građevinskog zemljišta za gradnju obiteljske kuće. Zanima ju da li se radi na novom programu ankete kako bi donijeli odluku na sljedećoj sjednici gradskog vijeća kako bi što prije krenuli sa realizacijom pokrenutog projekta.  Priznaje da joj se u međuvremenu obratilo jako puno građana vezano za ovu inicijativu što je zaista veliki pokazatelj interesa zajednice za ovakve teme. Upravo zbog toga moram naglasiti da ovo nije prvi projekt koji se vezuje uz pomoć pri stambenom zbrinjavanju naših građana. Grad Poreč već treću godinu za redom svojim sugrađanima subvencionira kupnju stana i time olakšava rješavanje bitnog aspekta života u našem gradu. Nada se da ćemo o ovoj temi raspravljati na jednoj od sljedećih sjednica gradskog vijeća i time utjecati na podizanje kvalitete života u našem gradu.

VIDEO: 26. sjednica Gradskog vijeća, sva pitanja i odgovori:

Print Friendly, PDF & Email