VALFRESCO 10/23S

Pino Gambar tvrdi da nije nadriliječnik: Sve je namještaljka moje bivše žene

pino-gambar
foto: Hajrudin Merdanović, 24sata.hr
07.11.2014. 19:49; ; Početna / Crna kronika / Pino Gambar tvrdi da nije nadriliječnik: Sve je namještaljka moje bivše žene

Policija Pina Gambara (62) iz Poreča sumnjiči da je od svibnja prošle godine do lipnja ove godine, u svojoj kući bez medicinskih znanja, neovlašteno liječio više osoba hirudoterapijom, odnosno pijavicama.

Pino Gambar sve demantira i kaže da se radi o namještaljci.

– To je krasna namještaljka moje bivše žene i još nekoga. Što se tiče hirudoterapije nigdje na svijetu nema nauka o pijavicama. To sve ide s koljena na koljeno punih 4000 godina i to je alternativa. Medicinske pijavice danas možete kupiti posvuda – kaže Gambar.

Zanimljivo je da je nadriliječnik Gambar bio oženjen ruskom liječnicom koja ima certifikat liječnika hirudoterapije koja živi i radi s pijavicama u Poreču.

– Svoja sam znanja stekao, kao i certifikat o liječenju medicinskim pijavicama tijekom godina u Rusiji. Ja sam ovlašteni hirudoterapeut. Liječio sam stotine pacijenata i to vrlo uspješno. Tu je bilo različitih bolesti i to vrlo teških, gdje je današnja medicina jednostavno digla ruke – hvalio se po internetskim portalima i lecima porečki nadriliječnik Pino Gambar iz Musaleša nedaleko od Poreča.

PU istarska navela je da je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom s porečkog područja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nadriliječništvo, ne iznoseći detalje o identitetu lažnog liječnika.

Policija Gambara sumnjiči da je od svibnja prošle godine do lipnja ove godine, u svojoj kući na porečkom području, bez ikakvih medicinskih znanja, neovlašteno liječio više osoba tzv. hirudoterapijom, odnosno uporabom pijavica. Kao potvrdu da je kvalificiran za obavljanje tretmana pijavicama, osumnjičeni je pacijentima predočio certifikat za iscjeliteljsku djelatnost, koji je stekao dovođenjem u zabludu odgovorne osobe tijela koje izdaje takve certifikate, navode 24sata

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23