NEWS

Pilomati porečki – razbijači auta

14.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Pilomati porečki – razbijači auta
460IMG_0978.jpg

Stupovi pilomata, posebno onaj na Rivi kod okrugle kule, uništili su čitav niz spremnika od ulja na autima, većinom naših gostiju, a tu i tamo i ponekog domaćeg. Odmah na početku, nakon što su pilomati bili instalirani, vidjelo se da nešto tu ne štima. Naime, stup se ne zaustavlja bez obzira što je naletio na prepreku, već jednostavno podiže auto. Tko zna da li bi automobili sa električnim podizačima stakla ikada prošli A-test kada bi tako funkcionirali i koliko bi ruku i prstiju do sada odrezali ! Jasno, nedostaje neki senzor, ali njega se navodno ne može nadograditi. Također je upitna i dinamika podizanja stupova, jer kada jedan automobil prođe, pilomatu treba cca 15 sekundi da počinje sa podizanjem. Vozač koji je u dolasku vidi da je prolaz slobodan, a čim dođe iznad stupa, prekasno je.

I tako svakih par dana na cesti je nova masna mrlja, a gosti moraju tražiti pomoć u servisu, umjesto da u miru provedu svoj godišnji odmor.

Moramo reći da smo na isto rješenje, pilomat pas, naletili u nekoliko turističkih središta u Austriji, a imaju ih i u Novalji, i tko zna još gdje. No, nismo primijetili mrlje od ulja !

Predviđeno je, navodno, da se po završetku sezone pilomati pomaknu na ulaske u najužu pješačku zonu, a da se na frekventnim mjestima, kao što je ulaz kod Okrugle kule, postave rampe, prvenstveno zbog opskrbe i gostiju hotela Neptun. Da bi se došlo do zaključka kako pilomati nisu dobro rješenje za neka mjesta gdje su postavljeni, trebalo su proći 2 ljetne sezone sa desecima "oduševljenih" vlasnika razbijenih automobila.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email