NEWS

Pijavica noćas u kampu kod Bala, u Rovinju palo čak 68 mm kiše, Poreču 50 mm!

kamp3
Kamp Mon Perin (Bale), foto: Robert Dremšak za Istramet.hr
09.09.2019. 08:42; ; Početna / Crna kronika / Pijavica noćas u kampu kod Bala, u Rovinju palo čak 68 mm kiše, Poreču 50 mm!

[P.Radovan, istramet.hr] Vrlo nestabilno vrijeme uz česte grmljavinske pljuskove i pijavice nastavilo se i u noći na ponedjeljak. Zabilježena je mjestimice obilna kiša, a mnoge je oko 4 sata probudila tuča i grmljavina.

Najjače nevrijeme pogodilo je Rovinjštinu i Poreštinu gdje je bilo tuče koja je prema prvim izvješćima mjestimice pričinila velike štete na poljoprivrednim kulturama. Pritom je pala i vrlo obilna kiša.

Naša meteorološka postaja u Rovinju od ponoći zabilježila je čak 68 mm nove kiše, a u posljednja dva dana ukupno je palo 107 mm što je više od mjesečnog prosjeka!

U Poreču je palo 50 mm (65 mm u posljednja 2 dana), a nove obilne oborine zabilježene su i u Baderni (39 mm) Rovinjskom Selu (34 mm), te na brojnim drugim lokacijama.

Prema javljanju naših čitatelja, u Kampu Mon Perin kod Bala vjerojatno je došlo do razvoja pijavice koja je pričinila materijalnu štetu. Podsjetimo, jučer je pijavica (potvrđena!) ušla i u Rovinj gdje je pričinila veću materijalnu štetu, stoga je ovo već drugi slučaj u samo 12-ak sati!

U nastavku dana vrijeme će se postupno smiriti, a poslijepodne su izgledna i sunčana razdoblja. Nestabilnosti se postupno sele južnije, što je jutros vidljivo na kartama munja.

[P.Radovan, istramet.hr]

Print Friendly, PDF & Email