NEWS

Pijanistica Lana Genc u porečkom kazalištu u srijedu, 18. listopada

IMG-20231001-WA0011
13.10.2023. 12:43; ; Početna / Kultura / Pijanistica Lana Genc u porečkom kazalištu u srijedu, 18. listopada

Porečke ljubitelje klasične glazbe, nakon vrlo uspješne sezone 62. Koncerata u Eufrazijani, očekuje još jedan koncert klasične glazbe, ovoga puta u kazališnoj dvorani. U srijedu, 18. listopada od 20 sati u Poreču će nastupiti mlada i nagrađivana pijanistica Lana Genc.

Lana Genc pijanistica je koja je održala mnoge recitale i koncerte po Europi i Hrvatskoj, turneju po Japanu te se predstavila i u Sjedinjenim Američkim Državama. Svirala je uz pratnju većine hrvatskih orkestara i ansambala, poput Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a, Dubrovačkog orkestra, Zagrebačkih solista i drugih. Redovito svira komornu glazbu i surađuje s vrsnim glazbenicima, a njezin je prvi nosač zvuka nagrađen nagradom Porin u kategoriji za najbolju domaću skladbu.

Ovaj koncert nastavak je na nedavno završenu sezonu klasične glazbe u Eufrazijevoj bazilici, 62. Koncerte u Eufrazijani, koji su ove godine obilježili poseban uspjeh uz zamjetno povećanje posjetitelja svakog koncerta na programu. Iz Eufrazijeve bazilike u kazalište, osim koncerata klasične glazbe, preselio se i vrijedan klavir Steinway kao instrument prikladan za izvanrednu pijanističku izvedbu.

Za porečko kazalište i publiku koja se sve više zaljubljuje u klasičnu glazbu pijanistica Lana Genc priprema romantičan repertoar. Program je sastavljen od skladbi Dore Pejačević povodom 100. obljetnice njezine smrti, zatim Beethovenove Mjesečeve sonate te skladbi Skrjabina, Chopina i Rahmanjinova.

Ulaznice se mogu kupiti preko internetskog sustava www.rezevacije-poup.hr ili na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Poreč radnim danom od 7 do 14 sati uz prethodni poziv na broj telefona 052/887–218 te jedan sat prije početka koncerta.

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email