Phil Collins rasplesao i oduševio punu veliku dvoranu Doma sportova u Zagrebu

28.10.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Phil Collins rasplesao i oduševio punu veliku dvoranu Doma sportova u Zagrebu
164Photo-0026.jpg

Phil Collins, jedan od najvećih bubnjara modernog doba, ali i jedan od najvećih glazbenika čije su pjesme već odavno ušle u „knjigu najboljih ikad napisanih“ definitvno je sinoć uvjerio sve prisutne u svoju originalnost, jednostavnost i neprikosnovenu kvalitetu. Glazbenik koji zna uspostaviti izvanredan kontakt s publikom, koji se je potrudio naučiti-pročitati nekoliko pozdravnih poruka na hrvatskom jeziku te porukama kao „Hvala što ste došli“ ili „Večeras ćemo vam odsvirati pjesme koje volite“ i slično odmah je na samom početku uspostavio kontakt sa publikom. Prije pročitatnih poruka Collin je koncert započeo petominutnom „lekcijom bubnjanja“ sa svojim bubnjarom Thompsonom i perkusionistom Conteom i fenomenalnim ritmom pripalio publiku.

Stage koji je zauzimao oko trećine dvorane i na kojem je bilo toliko svjetlosnih efekata da ih jednostavno nije moguće nabrajati, bio je zapravo taman za čak 17 glazbenika, kolika je bila postava Collinsovog benda.

Definitivni vrhunac, ako se to može tako nazvati jer ipak je to bio koncert sa puna 2 sata hitova, predstavljala je izvedba komada „In the air tonight“ kojeg je Collins izvodio još sa Gensisima. Da ne spominjemo Another day in Paradise, Dance into the light, Easy lover, Can´t stop loving you, Sussudio…. pjesme koje je zagrebačka publika zajedno sa Collinsom pjevala tijekom čitavog koncerta, a bome i dobrim dijelom otplesala.

Oni koji su sinoć uživali na koncertu složit će se sa nama da riječima jednostavno nije moguće opisati i dočarati atmosferu koju je Collins uspio stvoriti.

Ponešto o koncertu i na Večernjaku.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email