Pevex postavio termalne kamere na ulaz u svoje centre

07.05.2020. 12:45; ; Početna / Gospodarstvo / Pevex postavio termalne kamere na ulaz u svoje centre
pevex-ulaz

PEVEX je u svoje prodajne centre postavio kamere koje mjere temperaturu, kakve su uvedene u nekoliko bolnica u Hrvatskoj, no ne kako bi spriječio ulaz kupcu s mogućim simptomom, nego kako bi ga se zaštitio dodatnom opremom, priopćili su iz tog prodajnog lanca, a donosi index.hr

Iz Pevexa navode kako su kao dodatnu pomoć za zaštitu od širenja koronavirusa na ulaze svojih prodajnih centara instalirali termalne kamere („live streaming“ bez pohrane snimki).

Mogućnost termalnog snimanja je dobrovoljna za kupce i ako ga ne žele, slobodno se mogu obratiti zaposlenicima Pevexa na ulazu u prodajni centar.

Kamere rade na način da u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Ako kamera snimi povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm. 

Kupac neće biti spriječen obaviti kupnju. Naime, na diskretan način će biti informiran o povišenoj tjelesnoj temperaturi kao jednom od mogućih simptoma bolesti COVID-19, sve u svrhu poduzimanja dodatnih mjera kako bi zaštitio svoje zdravlje i zdravlje drugih, jer će mu Pevex za obavljanje kupnje, uz dezinficijens, osigurati i zaštitnu masku te rukavice, navode iz Pevexa.

“Čuvajmo naše zdravlje i zdravlje naših bližnjih”, poručili su iz tvrtke kupcima.

“Pevex je odmah po izbijanju pandemije bio spreman pružiti maksimalnu zaštitu naših kupaca i djelatnika, a ovo je samo jedan od pokazatelja te namjere. Iako se situacija s pandemijom smiruje, posebice u Hrvatskoj, mi ćemo i dalje biti iznimno fokusirani na zaštitne mjere kako bi se naši kupci i zaposlenici osjećali potpuno sigurno”, poručio je predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević.

Print Friendly, PDF & Email